Op 15 juni was het dan eindelijk zover: voor het eerst mochten we een stap zetten over de drempel van onze gloednieuwe kantine. Peter speelde deze eerste kantine-avond een absolute glansrol!

Vanaf de overstap naar de nieuwe zaal in oktober vorig jaar was de nieuwe bar aan het lonken naar ons, maar we mochten er niet in: besmettingsgevaar… Eindelijk, driekwart jaar na de oplevering, werden dan afgelopen dinsdag de eerste consumpties genuttigd. Op bescheiden schaal, want om 22:00 uur moest de boel alweer op slot. Maar we waren er, met een select gezelschap. En het is een prima ruimte waar we heel blij mee mogen zijn.

Nog blijer werden we van Peter, die de belofte die hij maanden geleden in de groepsapp deed nakwam: het eerste rondje was van hem. Een verlate verjaardagstraktatie. Peter was zelfs dusdanig bevangen door de hitte dat hij de eerste avond zelfs álle consumpties van iedereen voor zijn rekening heeft genomen! Daar kon niemand tegenop. Hoezeer we ook onze best deden achter de tafel, Peter was deze avond de absolute uitblinker! Tactisch ook sterk van hem om een avond uit te kiezen met beperkte openingstijd op een snikhete dag waarop menigeen het laat afweten. Was je er niet bij? Eigen schuld, dikke bult.

Maar er komen nieuwe kansen om de kantine te aanschouwen: de 22e juni is de bar nogmaals slechts tot 22:00 uur open, maar vanaf de 29e gaan alle remmen weer los! Nou ja, op 1,5 m afstand dan…