De afgelopen seizoenen zijn we gewend geraakt aan hattricks van Ruben en afgelopen seizoen ook Gerben. Incidenteel wist ook nog weleens iemand anders een clean sheet te scoren, maar meestal vielen ze bij team 1. Dit seizoen is het meer verdeeld over de teams; afgelopen week bleven Leo in Overhees 2 en Maurice en Ted in team 3 schadevrij.

In team 1 heeft Gerben in de eerste wedstrijd drie zeges behaald, maar verder lukte dat nog niet, ook niet deze week tegen de gedoodverfd kampioen SHOT 2. Het zal waarschijnlijk de eerste keer geweest zijn dat ons eerste speelde tegen zo’n hoog team van SHOT en wellicht zal het na dit seizoen wel weer even afgelopen zijn, want SHOT 2 is hard op weg terug te keren naar waar ze vandaan komen, de 1e klasse. Het werd 3-7 voor onze vrienden van de overkant, Danny Hilhorst en Mark Lina waren allebei te sterk voor Mark, Ruben en Gerben. De kansen lagen bij SHOT’s derde man, invaller Holger van Gorkum, al vallen diens noppen niet bij alle Overhezers in de smaak. Holger was de laatste die nog van Ruben won voor zijn ongelooflijke reeks van 49 opeenvolgende zeges, ergens in 2018. Dus Ruben had wat goed te maken en deed dat: 3-0, een mooie revanche. Eerder wist Gerben ook van Holger te winnen, in vijven. Vaste prik voor hem: in vijf van de zes potten die hij dit seizoen won had hij vijf games nodig. Toeval, of misschien onbewust iets teveel nonchalance bij de start? Hoe dan ook: Gerben scoort 67% tot nu toe, heel goed. Het derde punt werd gepakt in de dubbel, waarin Ruben en Gerben een 0-2 achterstand wisten goed te maken onder begeleiding van Gerbens positieve peptalk. Een mooie wedstrijd! En ook al boekte hij geen zege, Mark was terecht tevreden over zijn spel. Team 1 staat netjes in de middenmoot.

Ook Overhees 2 trof de titelkandidaat, het uit de 3e klasse gedegradeerde (en met 18 uit 2 soeverein leidende) ZTTV 2. Dat ging eigenlijk best heel goed: een zeer nuttige 5-5. Met name Leo was uitstekend op dreef. De wijze waarop hij erin slaagt om schijnbaar onhoudbare aanvalsballen keer op keer terug te krijgen is langzamerhand een van zijn belangrijkste wapens. Verder kan hij als geen ander controleren als het moet en gedoseerd aanvallen als het kan. En dan doet-ie soms ook nog eens zijn befaamde curieuze service waarop menigeen zich totaal verkijkt. Hoe die service gaat valt eigenlijk niet te omschrijven, we zullen het het Vanderhorstje noemen. Silvan Dittmar, zeker geen slechte speler, wist er totaal geen raad mee en ook Bart van den Akker en Max van Engers beten hun tanden stuk op de taaie Leo: hattrick! Ook Gerard en Frank pakten een pot, tegen respectievelijk Silvan en Bart. Voor Gerard had er nog meer in gezeten, want hij had meerdere matchpoints tegen Bart, die met 13-11 in de vijfde heel goed wegkwam. Het zat Gerard daarbij niet mee, de hele avond niet: ook in de dubbel met Leo was het aantal rand- en vooral netballen niet te tellen, de meeste in het nadeel. Mede daardoor ging een 2-0 voorsprong in rook op, shit happens… Maar vijf punten tegen dit sterke team is zonder meer waardevol.

Team 3 meldt zich na een 2-8 zege op Otio 4 in de kampioensstrijd. De ambities zijn hoog: ‘we gaan voor 0-10’, zei Peter twee dagen voor het duel. Dat lukte helaas niet, onder andere doordat Peter zich verslikte in Gilbert Dix. Ook de dubbel met Ted ging verloren, maar de rest werd wel gewonnen. Marianne van de Laarschot en Mohannad Sharrouf werd samen maar drie games gegund. Ted en Maurice bleven ongeslagen: hattricks! Knap gedaan heren! Maurice staat, al heeft-ie dan nog maar drie wedstrijden gespeeld, als enige Overhezer nog op 100%. Overhees 2 staat tweede, op één puntje van koploper Batua 1: gá ervoor mannen, het kan!

Overhees 4 speelde thuis tegen VEV 6 en zette de beste seizoensprestatie tot nu toe neer: 2-8. Allan pakte opnieuw één zege, al was het kantje bord tegen Joop van Elsas: 13-11 in de beslissende game. Ton maakte het net iets minder spannend tegen Joop en pakte hem in 11-8 in de vijfde, maar in totaal scoorde hij minder punten dan zijn tegenstrever. Doet er niet toe: wie het laatste punt scoort wint en dat was Ton: goed gedaan! Ook Xavier wist op voorsprong te komen tegen Joop, maar hij hield dat niet vol. Ben Teuwen en Wouter Groesz waren namens de Hilversummers te sterk, ook in de dubbel. Team 4 is hekkensluiter, maar geen nood: de komende tegenstander TOVO 2 (een zevenmansteam, toe maar) is nog in zicht: pak ze heren!