Op Palindroomdag 22022022, ook wel Twosday 22-2-22, kwamen Overhees 1 en Overhees 3 thuis in actie tegen HTV 1 en LTTC 4. Een feestdag werd het niet: beide teams gingen de bietenbrug op, net als team 4 een dag later.

HTV snel klaar met team 1

De Hagesteiners van HTV moesten nog een eind terug naar huis na de wedstrijd en besloten er een snelle pot van te maken: van de acht punten die ze pakten gingen er zes in slechts drie games. Een ‘maatje te groot’ heet dat dan eufemistisch. Wat ook niet hielp is dat HTV in de sterkste opstelling speelde en ons eerste team niet: Jan was onvoldoende hersteld van een rugblessure, waardoor Leo inviel. Hij speelde goed en kwam op 1-0 tegen Rick van Os, maar het bleef bij één gewonnen game. 4e of 2e klasse, het is nogal een verschil. Mark en Gerben wisten wel allebei van Rick van Os te winnen, maar William van Overdam en Falco van Os bleven ongeslagen. Uitslag 2-8, Overhees 1 zakt naar het rechterrijtje.

Maurice in vorm

Overhees 3 wist niet zo goed wat het kon verwachten tegen LTTC 4, met Rolf Steenge en Tanja Repsaeva die hun laatste wedstrijden speelden toen we corona nog associeerden met bier uit Mexico. In die tijd hadden zij een aanmerkelijk hogere rating dan onze strijders, maar Maurice wist ze allebei te verschalken. De vraag is of zijn rating daarmee ook is gestegen; wie weet zijn de ratings van de beide LTTC’ers wel geschrapt, wat zuur zou zijn voor Maurice, die met zijn twee zeges en zijn bijdrage in de met Peter gewonnen dubbel een groot aandeel had in de oogst van team 3. Peter wist ook solo nog een pot te winnen, van Hans Vos. Zo won Maurice van de spelers waarvan Peter verloor en Peter van de speler waarvan Maurice verloor, curieus. En dan was er ook nog Daan. Die speelde sterk, maar verloor ongelukkigerwijs twee keer in vijven, van Rolf en Tanja. Het was toch al zo’n avond die alle kanten op kon, met vijf potten in vijven en maar één in drieën. Het dubbeltje viel de kant op van LTTC: 4-6.

Revenge of Xavier

Als je verslag doet van wedstrijden die je niet eens hebt gezien, dan vraag je erom af en toe op je nummer te worden gezet. Het 5-0 verlies van vorige week van Overhees 4 verdiende volgens Xavier nuance: team 4 zat er een paar keer dicht bij, de uitslag was geflatteerd. Tja, dat zie je allemaal niet als luie scorebordjournalist, dan zie je alleen die vijf en die nul. Deze week was het uitgerekend Xavier die de eer redde voor team 4, door als enige een pot te winnen uit bij Bunshot 6, tegen Niels van den Broek. Knap gedaan! Daan bleef puntloos in Bunschoten-Spakenburg. Kwam dat doordat hij twee avonden achter elkaar competitie speelde? We weten het niet, we hebben de wedstrijd niet gezien en zullen geen conclusies trekken op basis van de getalletjes. Uitslag 4-1.

Overhees 2 was vrij deze week.