Na team 1 in de eerste speelronde, boekten in ronde twee zowel Overhees 2 als Overhees 4 hun eerste overwinning van het seizoen. Ook team 3 scoorde er flink op los deze week en Overhees 1 bleef ongeslagen, maar toch ook weer niet.

Revanche Overhees 2

Leo in tweede game tegen Ron Tahey nipt op voorsprong

Na de blamage van vorige week herstelde team 2 zich knap tegen het sterke SVO 2, dat vorige week nog dik won. Leo was terug in het team en dat deed de mannen goed. Hij nam direct zijn verantwoordelijkheid door de openingswedstrijd voor zijn rekening te nemen, al ging die dan nipt verloren (9-11 in de vijfde game) tegen SVO’s kopman John Roelofs, waar ook Gerard en Frank (ondanks een 2-0 voorsprong) niet tegen opgewassen waren. Maar de andere twee SVO’ers werden aan de zegekar gebonden; Leo, Gerard en Frank wonnen er allemaal twee, waarbij Frank opgelucht was dat hij beter aan zijn normale spel toe kwam dan vorige week. Het dubbel ging lelijk de mist in, maar met 6-4 revancheerde team 2 zich voor de matige vertoning van vorige week.

Heldenrol Daan  

De Ton Shuffle!

Ook Overhees 4 scoorde er goed op los: 3-2 tegen DTV Smash 4. Daan won zijn beide solo’s en speelde de hoofdrol. Sterker: hij speelde een heldenrol! Tegen de veel hoger genoteerde Albert Aarts was het bloedspannend tot de laatste slag. Daan kreeg op 8-10 in de vijfde game twee matchpoints tegen, maar wist deze koelbloedig weg te werken, waarna hij zich naar een heldhaftige 16-14 knokte: goed geDAAN!!! Ton speelde zijn eerste competitiewedstrijd en greep net als Daan Harry Hoekstra bij de kladden, waarmee er drie punten in de wacht waren gesleept. daar bleef het bij, want ook hier ging de dubbel naar de tegenstanders, hoewel Ton er zijn karakteristieke smash uit gooide (zie foto), de Ton Shuffle. 

Team 1 blijft ongeslagen, maar verliest toch

Gerben in uitshirt tegen Edo Gagliardi

Het eerste bleef knap overeind in en tegen Lelystad. Het sterke LTTC 2 speelde met invaller Norbert Maior uit de 3e klasse en die bleek te verschalken door Jan en ook door Mark en Gerben, die allebei ook van Edo Gagliardi wonnen. Daarmee waren vijf punten binnen en daar bleef het bij, want Eddy Nieuwenbroek was helaas te sterk en ook de dubbel ging verloren, net als vorige week in vijf games. Dus werd het 5-5 en blijft team 1 ongeslagen, maar het verloor toch. Want Jan raakte in zijn laatste partij geblesseerd aan zijn rug en lijkt een paar weken uitgeschakeld. Een zware tegenvaller. En toen hadden de heren de 55 kilometers terug nog voor de boeg. Geen pretje, zeker niet met pijn in je rug…

Derde helft in Soester derby opnieuw prooi voor Overhees

Maurice in het voorprogramma versus Joop Kok

In de derby tegen SHOT 8 bewees ons derde team opnieuw wie de baas is in Soest: Overhees bleef opnieuw ongeslagen in de derde helft. Terwijl alle SHOTters al lang naar huis waren, was 2/3 van Overhees 3 (Daan en Peter) inclusief de voltallige supportersschare (Frank) nog aanwezig. De heren waren in topvorm, bij het proosten werden zoals altijd geen fouten gemaakt. De klank van het tegen elkaar ketsend glas was zo volmaakt, daar was hoorbaar goed op getraind. In het voorspel werd het 6-4 voor SHOT, dat via invaller Joop Kok (3x), Jan Opmeer (2x) en de dubbel scoorde. Maar de harde supporterskern van Overhees genoot vooral van de partijen Peter vs. Jan en Daan vs. George Demmenie. Peter won nog nooit van Jan en had er vooraf weinig fiducie in, maar dit keer was hij hem letterlijk te snel af. Jan is gewend snel uit te halen, maar Peters tactiek werkte: gewoon zelf nóg sneller uithalen. En Daan gaf een lesje timing tegen de hyperdefensieve George, waarbij hij geduldig de rally’s opbouwde, niet in de gretigheidsval tuinde en precies op het juiste moment toesloeg. Ook tegen Maurice en Peter kreeg George het deksel op de neus. Heel mooi, maar het mooiste moest toen nog komen, die geweldige derde helft. Proost!