Mark op weg naar de winst tegen Wim

Na een ellenlange gedwongen stilte en een ultrakorte voorbereiding moeten we er alweer staan: de competitie is begonnen, tijd voor het echte werk. Gelukkig hebben de tegenstanders net zoveel last van de niet zo ideale aanloop, waardoor er evengoed sprake is van een level playing field.

Hattrickje Gerben, team 1 lekker van start

Overhees1 schudde al meteen een mooie overwinning uit de mouw, 6-4 thuis tegen het eerste van WIK. Dat staat voor Willen Is Kunnen, maar hoewel ze graag wilden: ze konden het niet dinsdagavond, winnen. Daarvoor waren onze helden net iets te sterk. Vooral Gerben, die bleef ongeslagen tegen achtereenvolgens Tim van Weerdenburg, invaller Wim Honkoop en Sylvester van Ramele. Jan deed het ook prima met winst op Wim en Sylvester, terwijl Mark in de laatste pot toch nog een zege boekte op Wim, nadat hij zich in de eerste match via 9-11 in de vijfde game nog nipt had laten verrassen door Sylvester. Het dubbel werd ook ternauwernood en toch wel wat onnodig ingeleverd, Gerben en Jan schoten in de vijfde game net tekort (12-14). Een 6-4 overwinning is echter een prima seizoenstart: gefeliciteerd!

Werelddubbel Overhees 3

Team 3 speelde ook thuis, tegen ATC Almere 7, topfavoriet in de 5e klasse A. Onze strijders moesten de Almeerders een 3-7 overwinning toestaan, wat helemaal niet zo’n verkeerd resultaat is gezien de krachtsverhoudingen. Daan bleef zonder zege, maar Peter boekte een solide overwinning op Rogier Slinger en Maurice won verrassend van Jan Faessen. De muurvaste Arie Schneider was solo door niemand te verslaan, maar in de dubbel met Jan was ATC kansloos tegen de ontketende Peter en Maurice: 13-11, 11-7, 11-7. Reactie van de onpartijdige Peter: ‘Het dubbel was WEER-GA-LOOS vanavond’. Zo is dat.

Oorwassing team 2

Huiskamervraag: scoort Gerard hier een punt tegen Chris Pfaff?

Het tweede speelde uit tegen topteam Woerden 6 en is al meteen geteisterd door coronagedoe: kopman Leo zit in quarantaine en kon niet mee. Invaller Peter is zeker geen aderlating als het gaat om gezelligheid, maar de winstkansen nemen daarmee wel af, aldus hijzelf in een vooraf afgegeven disclaimer. Dat we hem er niet op aankijken als het mis gaat. Welnu: het ging mis, maar dat lag niet aan Peter. Die werkte als een paard en speelde lekker, al leverde het inderdaad geen overwinning op. ‘Ik ben in ieder geval blij dat Frank ook niks heeft gewonnen’, zo luidde zijn droog-hilarische analyse achteraf. Die analyse klopte, want Frank bakte er weinig van. Hij bleef maar schuiven, waar was zijn aanval? ‘Schijtluizentafeltennis’, dat was het volgens hem. Gelukkig hadden we nog Gerard. Die redde de eer met een prima overwinning op Bert Pfaff, waartegen hij in het verleden meerdere vijfsetters speelde, maar die nu in vier games werd verslagen. Uitslag 9-1, een oorwassing mogen we wel zeggen. Dinsdag staat het ook al zo sterke SVO op het programma, het is de vraag of Leo er dan weer bij kan zijn.

Nederlaag met perspectief voor Overhees 4

Team 4 ging naar Maarssen met de strijders Xavier en Daan. Zowel tussen Xavier en Daan als tussen tegenstanders Jan Annink en Henk Klarenbeek zit nogal een rating-gat van een dikke 200 punten, waarbij de ratings van Daan en Jan en die van Xavier en Henk vrij dicht bij elkaar liggen. Dat konden dus spannende potjes worden in hun onderlinge duels en in het dubbel. Het dubbel werd inderdaad een vijfgamer (die helaas naar Maarssen ging) en de strijd tussen Daan en Jan was inderdaad vrij close (al ging ook die helaas naar Maarssen), maar Xavier bewees toch wel een stuk verder te zijn dan Henk: 6-11, 6-11, 8-11. Een hele dikke overwinning voor Xavier, geweldig gedaan! Daan pakte natuurlijk nog wel zijn puntje mee door ook Henk te verslaan. Uitslag 3-2, een kleine nederlaag met perspectief zeggen ze dan.

(Antwoord huiskamervraag: nee, deze bal vloog net over de tafel)