Het duurde even, maar ook ons vierde team heeft de eerste zege van het seizoen binnen. UTTC 8 werd thuis met 6-4 verslagen. Ook voor teams 2 en 3 was het een goede week met winst; Overhees 1 moest als enige team deze week een nederlaag incasseren.

Hoewel ATC 3 met invaller Benito Lieuw A Soe uit de 4e klasse speelde (team 2 kent ‘m wel), werd in Almere toch verloren door team 1, met 6-4. Mark, Gerben en Ruben wisten logischerwijs wel van Benito te winnen, maar daarmee was het gedaan voor Ruben en Gerben, die allebei verloren van Marcel Keek en Peter Schut en samen ook de dubbel aan ATC moesten laten. Het was verrassenderwijs Mark die als sterkste Overhezer bij team 1 uit de bus kwam deze week, want hij wist als enige van Peter te winnen en dus twee overwinningen te boeken, een geweldig resultaat! Team 1 staat nu gedeeld vierde en moet even alles op alles zetten om niet te ver af te zakken.

Overhees 2 bracht als een van de laatste clubs een bezoek aan Good Luck in Bussum. Na bijna 63 jaar valt het doek voor deze sympathieke vereniging, ze zijn aan hun laatste seizoen bezig. De zaalhuurtarieven zijn in Bussum de laatste jaren zo drastisch gestegen dat het voor Good Luck (leest u even mee, gemeenteraadsleden en B&W van Soest) niet meer op te brengen valt. Heel jammer, en dat in een toch niet zo’n kleine gemeente als Bussum. De Bussumer tafeltennissers zoeken hun heil vanaf volgend seizoen in Laren, een verlaten gymzaal in Bussum achterlatend. Want er is, vanzelfsprekend, geen andere vereniging die de huur van de tafeltennissers zal overnemen. Kortom: de gemeente schiet in zijn eigen voet en het Bussumer sportaanbod verschraalt. Maar goed: de wedstrijd tegen Good Luck 1… Daarover kunnen we kort zijn, want die verliep volgens verwachting. Gerard, Leo en Frank wonnen elk van de lager genoteerden Frank van Giessen en Ton Bruning (hoewel Leo nog wel even een matchpoint moest overleven tegen Ton, dat was kantje boord) en verloren ook al niet onverwacht van de muurvaste en over een oneindig geduld beschikkende Gerard van Giessen. De dubbel (Gerard en Frank tegen Gerard en Frank) schoot alle kanten op (1-11, 6-11, 11-4, 11-4), maar ging via 7-11 in de vijfde toch mee naar Soest. Een 3-7 overwinning: lekker!

Team 3 moest een dikke overwinning boeken op laagvlieger Maarssen 4 om een beetje in het spoor van koploper Batua 1 te blijven en deed dat ook: 8-2. Rik speelde zeer degelijk en soepel tegelijk, hij produceerde de ene stijlvolle winnaar na de andere en scoorde een dikke hattrick, waarbij hij slechts één game (met 14-16) afstond: hulde! Ook met Maurice leek het die kant op te gaan, maar na twee mooie solo-overwinningen en winst (met Rik) in de dubbel ontmoette hij aan het eind van de avond Henk Vaessen, wiens verdedigende spel Maurice niet lekker lag. Hij kwam via 9-11, 10-12 ongelukkig op 0-2 achter en geloofde het toen wel. Jammer, maar wel twee keer 3-0 tegen Tom van Dalen en Ad Steenbrink. Peter tenslotte had voor zijn twee zeges meer games nodig (eenmaal in vieren, eenmaal in vijven), maar was tegelijkertijd ook veel dichter bij een hattrick dan Maurice. Ad wist het maar net van hem te winnen, 9-11 in de vijfde. De 8-2 zege is mooi, maar Batua won met dezelfde cijfers; het verschil blijft vier punten.

Het lekkerste gevoel deze week was te vinden bij team 4. Het ontving UTTC 8 en boekte de eerste zege van het seizoen: 6-4. Daan had met Frank twee dagen voor de wedstrijd een bezoek gebracht aan de NK Tafeltennis in Zwolle en was daar blijkbaar nogal geïnspireerd geraakt, want Daan knalde er ’s even een fijne hattrick tegenaan. Tegen Jerry Wallenburg was het nog spannend (12-10 in de vijfde), maar vervolgens walste Daan soepel met 3-0 over Rudi Klein Hofmeyer en Gerhard Houtgast heen. Daan heeft nu zes wedstrijden achtereen gewonnen, goed bezig! Ook de dubbel trok hij samen met Allan naar zich toe (3-2) en solo deed Allan ook van zich spreken met twee keer bingo. Na de 3-1 tegen Rudi was de partij tegen Gerhard een zenuwslopende thriller die Allan puur op karakter uit het vuur wist te slepen: na een 0-2 achterstand en een nipte 13-11 in de derde kwam Allan terug tot 2-2, waarna het in de vijfde alsnog mis dreigde te gaan. Allan had echter de zenuwen net iets beter in bedwang dan Gerhard en trok met 12-10 toch nog aan het langste eind: een stunt die 26 ELO-punten opleverde, super gedaan! Ton had overdag tot zijn stomme verbazing geconstateerd dat het dinsdag tussen een heleboel regendagen in eigenlijk heel mooi weer was en besloot spontaan aan de slag te gaan met de hogedrukspuit. Gevolg: slappe spieren in de avond en geen puf meer om kans te maken op een overwinning. De wijze les: nooit met de Kärcher aan de slag voor een wedstrijd! Desondanks won Overhees 4 met 6-4 en het naderde TOVO 2 tot op één puntje. Doe het mannen, ga voor plek vijf!