Succeswensen in tijden van corona: met de elleboog

Deze week kwamen teams 2, 3 en 4 in actie op dinsdag. Voor het eerste team stond er een uitwedstrijd op vrijdag gepland, maar die ging dus niet door. Begrijpelijk gezien de situatie in het land, maar wel jammer want we zaten er net lekker in: alle teams die in actie kwamen wonnen.

Team 2 had op papier een zware wedstrijd tegen Hoogland 3. Het liep echter anders: Hooglander kopman Mark Staffhorst, die dit seizoen pas één wedstrijd verloren had, dupeerde zijn team door er halverwege zijn eerste wedstrijd mee te kappen en naar huis te gaan. Wat was het geval: Hoogland wilde spelen met hun eigen bal. Best vreemd als je uit speelt, maar goed: geen probleem. Echter tijdens de derde partij (Mark tegen Jan) verdween deze bal in de beruchte plooi van de zaalafscheiding, waarin wij al talloze ballen hebben zien verdwijnen. Kan gebeuren, we pakken gewoon een nieuwe bal uit onze doos. Dat schoot Mark echter in het verkeerde keelgat. Wat ons verbaasde: wij als thuisteam mogen toch zeker wel zelf bepalen met welke bal er wordt gespeeld? Het is gewoon een bal die door de bond is goedgekeurd toen er van celluloid naar plastic werd overgestapt, dus niet zeuren en spelen. Niks ervan: Mark gaf op en vertrok nog voor zijn 2e en 3e pot. Wel deed hij nog mee in de dubbel, wat dan ook wel weer merkwaardig was. Hoe dan ook: de sfeer was een beetje weg. Jan kreeg de afgebroken pot tegen Mark op zijn conto (lekker veel punten erbij zonder te winnen, al had hij wel een voorsprong) en won ook van Werner Brouwer en Ramon Dunk, net als Leo dat deed. Samen wonnen Jan en Leo ook de dubbel. Stefan leverde helaas twee partijen in, anders was de overwinning nog groter uitgevallen dan 8-2. Een vreemde avond voor team 2, maar daar malen we niet om: Overhees 2 staat nu zelfs bovenaan, al is het beeld vertekend met een wedstrijd meer gespeeld.

Ook team 3 staat bovenaan en ook daar een vertekend beeld: achtervolger Batua heeft een wedstrijd minder gespeeld. Maurice, Peter en Rik wonnen netjes met 7-3 van VTV 9. Rik was wederom in topvorm en noteerde opnieuw drie overwinningen, tegen Karel Mikx, Clement de Graaf en Catherine Lemesle-Fernando. Lekker bezig! Maurice won er twee (hij verloor alleen van Clement) en zit er ook lekker in, Peter wist alleen Catherine te verslaan, maar was daarnaast ook nog succesvol in de dubbel met Maurice. Team 3 is nog steeds in de race voor de titel. Ze zijn niet de favoriet, maar het kán wel! Cruciaal wordt het rechtstreekse duel met Batua: die pot MOET (ruim) gewonnen worden!

De derde winstpakker deze week was voor team 4, dat na vier verliespartijen zomaar opeens twee wedstrijden achtereen wint, nu van Werinon 2. Goed bezig heren! Hoogtepunt was de eerste seizoenswinst voor Xavier: van harte gefeliciteerd, wat heerlijk om van die 0 af te zijn. Het was flink knokken tegen Helen Glazener, die op 1-0 kwam en later op 2-1. Maar Xavier vocht zich tot tweemaal toe terug van een achterstand en sleepte de winst via 8-11 in de vijfde binnen en tevens een dikke 32 ELO-punten: klasse! Ook Allan wist van Helen te winnen en ster van de avond was opnieuw Daan, die naast Helen ook Jan de Haen en Eugene Daems versloeg: negen wedstrijden winst op rij voor Daan! Kers op de taart en cruciaal voor de winst was de dubbel, waarin Allan en Xavier succes boekten in vijf games, na ook hier met 2-1 achter te hebben gestaan. Wat een vechtjassen, zo moet het! Overhees 4 won met 4-6 en heeft, jawel, de laatste plaats verlaten.