groep overhees
groep overhees

Het voorjaarsseizoen zit erop, het was niet heel spannend: niemand deed mee om de titel, niemand was in degradatiegevaar. Op team 1 na verloren alle teams hun laatste wedstrijd, maar met Overhees 1, 2 en 3 op een derde plaats en team 4 op de vierde hebben we het gewoon prima gedaan allemaal!

Overhees 1 won met 4-6 van Barneveld en leverde een zeldzame (unieke?) prestatie door als enige team in de poule het hele seizoen ongeslagen te blijven, maar toch ‘slechts’ derde te worden. Rara hoe kan dat. Iets met heel vaak gelijk spelen of zo. Hoe dan ook: derde worden is prima. En meer dan prima was de prestatie van Ruben, die al zijn 27 wedstrijden won! Buitenaards, echt niet van deze wereld die man. Mister 100% boekte ook nog eens de meeste ratingwinst van de hele club: +57, waarmee hij nu op 1370 staat, zijn hoogste stand ooit. Je zou bijna vergeten dat er nog een topper in dat team zit: Mark. Ook hij won dus gewoon driekwart van al z’n potten en schoot omhoog in de ELO-rating, door de grens van 1200 heen. Super! Jos viel drie keer in en toonde aan dat-ie nog altijd in topvorm is: 4 uit 9, zeer knap in die 3e klasse! Gerard had zoals verwacht een zwaar seizoen. Toch won hij er zes en bovenal had hij een hoop lol, wat toch altijd nog het belangrijkste is. Want lol viel dit seizoen helaas niet Stefan ten deel. Zijn blessure wil maar niet overgaan en hij kon niet een keer in actie komen. Heel erg jammer, we missen ‘m! Gelukkig was hij er als supporter regelmatig bij: top Steef! Hopelijk kom je volgend seizoen weer aan wedstrijden toe.

Het tweede beleefde nog een spannende uitwedstrijd bij UTTC 5. Dat wil zeggen: voor de Utrechters was het spannend, want zij hadden vijf punten nodig voor de titel. Maar halverwege hadden ze er nog maar twee, want Frank (2x) en Ted hadden met allemaal vijfgamers drie punten voor de neus van de kampioenskandidaat weggekaapt. Tegen Cor Boon zelfs nadat ze allebei in de vierde game twee matchpoints tegen hadden gehad. Maar later op de avond begon het beter te draaien bij UTTC en kon alleen Leo nog maar een punt pakken voor Overhees. Op 4-4 scoorde Gerben Bergman het beslissende punt voor het kampioenschap: gefeliciteerd.

Overhees 2 finisht als derde en dat is na de vijfde plaats bij het debuut van dit team in de 4e klasse in voorjaar ’18 en de vierde plaats najaar ’18 toch weer een plaatsje winst. De percentages van de heren zitten dicht bij elkaar, tussen de 46 en 62%. Ted had een uitstekend seizoen en schoot 41 ELO-punten omhoog, Peter en Frank boekten ook progressie en passeerden respectievelijk de grens van 900 en 1000 punten, Leo bleef nagenoeg gelijk. Goed gedaan mannen!

Ook Overhees 3 krijgt een bronzen medaille omgehangen. De laatste wedstrijd tegen kampioen HTTC 7 ging niet onverwacht verloren (3-7), maar Daan zorgde in die wedstrijd nog wel voor de allergrootste stunt van het seizoen door Jan Kints te verslaan, die meer dan 200 punten hoger genoteerd staat (stond) dan Daan. Daan verdient dit seizoen de titel ‘grootste ELO-winst in één wedstrijd’: 39 punten! Chapeau! Overall boekt Daan een winst van 52, maar net iets minder dan Ruben dus. Ook Jan kreeg er dit seizoen punten bij, hij krijgt de 1000 in het vizier. Met 78% scoorde hij super, net als Rik met 72%. Maurice steeg een paar puntjes en Mario bleef zo’n beetje gelijk. Goed seizoen heren, respect!

Het seizoen van team 4 is eveneens geslaagd, de heren volbrachten hun missie: niet laatste worden. Ze hielden HTV 4 een straatlengte achter zich en na de laatste plaats van vorig seizoen is dat een flinke vooruitgang. De laatste wedstrijd ging tegen NSV 3 met 1-4 verloren. Maar ook hier een seizoensrecord (of misschien zelfs wel een unieke prestatie), van Allan. Hij schrijft het kampioenschap ‘langste game ever’ op zijn naam: 23-21 tegen Marcel van der Zee! Iedereen thuis en in de kantine dacht dat het spektakel op tv was, bij Juventus – Ajax. OK, dat was best interessant om te zien, maar het mocht toch niet in de schaduw staan van wat Allan en Marcel de toeschouwers (het waren er twee, de rest keek tv) voorschotelden. Bij de stand 1-2 in games kreeg Marcel in deze legendarische vierde game een 6-10 voorsprong, oftewel vier matchpoints. Maar Allan raakte daar geenszins van in de war, hij werkte ze allemaal koelbloedig weg. Dat was al behoorlijk heldhaftig, van 6-10 terug op 10-10. Maar wat daarna kwam sloeg alles: Marcel die maar probeerde het beslissende punt binnen te knallen en Allan die volhardde in rustig alles terug brengen. Marcel verprutste nog meer dan een handvol matchpoints, maar ook Allan kreeg een paar gamepoints die hij niet kon verzilveren. Er leek geen eind te komen aan de game, scheidsrechter Xavier blééf maar nummertjes draaien, zonder een moment uit zijn neutrale rol te vallen en keurig netjes om en om aangevend wie er aan serve was: topscheids. Maar goed: aan alles komt een end, dus uiteindelijk ook aan deze game. Het mooiste was natuurlijk dat Allan ‘m won met de monsterscore 23-21 en vervolgens Marcel in de vijfde wegtikte: held van de avond.

Zo boekte Allan zijn vijfde seizoenswinst, wat hem op 42% bracht. Als beginnend tafeltennisser fluctueert de ELO nog hevig en heeft hij wat in moeten leveren, maar dat percentage is een stuk hoger dan vorig seizoen: well done! Ook Xavier gaat vooruit: meer dan 30 punten erbij, dat gaat lekker. En Ton tenslotte bleef ongeveer gelijk vergeleken met vorig seizoen. Team 4 zat in een poule met heel grote onderlinge verschillen en tegen die achtergrond heeft het een prima prestatie geleverd!