Demonstratie batje verkeerd vasthouden

In de voorlaatste speelronde werd er nog ’s even flink in de bus geblazen door de Overhezers. Alle teams boekten een zege! Wat een topclub is het toch, dat Overhees. Gewoon niet te verslaan en niks tegen te beginnen.

Overhees 1 speelde de thuiswedstrijd in de Soester derby tegen SHOT 6 en won net als ‘uit’ met 8-2. Lekker mannen! Gerard legde het af tegen Sebastiaan van Dijk en (héél nipt, met 12-14 in de vijfde) tegen Elsbeth den Harder, maar hij bedwong Jackie Xie en met Mark zegevierde Overhees ook in de dubbel. Mark had onverwacht vijf games nodig tegen zowel Jackie als Elsbeth, maar won uiteindelijk wel ruim alle drie zijn partijen, net als Ruben, die zo huizenhoog favoriet was in al zijn wedstrijden dat hij met zijn zoveelste hattrick maar één ratingpuntje opschoot, voor de moeite.

Heel fijn, twee keer 8-2 in de derby der derby’s. We kijken uit naar de volgende editie. Terwijl SHOT volgende week zwaar moet stunten tegen TVA om de laatste plaats nog te ontlopen en daarmee misschien degradatie, lonkt voor team 1 de derde plaats. Volgende week in een rechtstreeks duel tegen Barneveld gaat het om het brons. Spannend hoor!

Voor Overhees 2 hing die bronzen plak al een paar weken in de lucht en nu is die ook officieel in de tas. Het kreeg nummer vier, Woerden 8 op bezoek en vergrootte de toch al enorme voorsprong met twee punten: 6-4. Leo was fantastisch op dreef en versloeg ze allemaal met 3-1: Jelle Ypma, Ruud Torrenga en als klap op de vuurpijl Marga Nijenhuis, die in Woerden nog vrij dik van hem won. Met Frank vormde Leo voor het eerst dit seizoen een dubbel en ook dat ging na een stroef begin goed: knappe winst in vijf games.

Frank speelde solo ook nog een pot in vijven (tegen Ruud) en dat was een echte thriller, die tegelijkertijd met de superspannende pot van Gerard tegen Elsbeth tot een kookpunt kwam. Het publiek, dat niet wist waar het kijken moest, zag Frank goed terugkomen van een 0-2 achterstand, maar in de vijfde talloze matchpoints tegen krijgen, weer wegwerken en tussendoor er ook nog eentje krijgen en verprutsen. Tot hij uiteindelijk het hoofd boog bij 15-17, heel jammer en het tweede verlies na een inmaakpartij tegen Marga. Laat op de avond won hij toch nog een pot, van Jelle. Ook Peter was een keer solo succesvol, maar dan tegen Ruud.

Team 2 wordt dus derde, een mooie prestatie na de vierde plaats vorig seizoen en de vijfde het seizoen daarvoor, toen het team debuteerde in de 4e klasse.

Frank tegen Ruud, toen er pas 17 van de 117 punten gespeeld waren

En terwijl in Orlando de vonken er vanaf vlogen, verdedigde Overhees 3 in Utrecht de kleuren van ons cluppie. Maurice, Jan en Rik namen het op tegen SVE 14, dat net is gepromoveerd uit de 6e klasse en alweer moet vrezen voor degradatie. Ze haalden drie punten tegen ons derde en dat is twee meer dan toen ze een bezoek brachten aan Soest, maar te vrezen valt dat het ze niet echt vooruit helpt. Of team 3 genoeg heeft aan de zeven punten om als tweede finishen valt echter ook nog te bezien. Het heeft negen punten meer dan Laren 2, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. En Laren speelt nog tegen de nummers laatst en voorlaatst, terwijl team 3 nog tegen kampioen HTTC moet. Dat wordt nog billen knijpen!

Aan Jan lag het niet, hij greep drie zeges tegen Ton Kennis, Jos van der Veen en Jan Schrijver. Het waren Rik en Maurice die wat steekjes lieten vallen. Rik had een week of zes geelden geen kind aan Ton (11-6, 12-10, 11-4), maar nu waren de rollen meer dan omgedraaid: 11-9, 11-3, 11-4. Een dure nederlaag voor Rik, die het gelukkig wel deels goed wist te maken door zijn andere twee duels te winnen. Ton had sowieso een topavond, want later bond hij ook onverwacht Maurice aan de zegekar, nadat Maurice het ook niet kon bolwerken tegen Jos. Ook Maurice hield de schade nog enigszins beperkt door de partij tegen jan naar zich toe te trekken.

3-7 is een mooie overwinning, maar minder groot dan deze vooraf op papier leek te gaan worden. Come on Overhees 3, stijg in de laatste wedstrijd tegen aanstaand 4e klasser HTTC 7 boven jezelf uit en ga voor het zilver!

Overhees 4 stelde de TomTom in op Hagestein, alwaar HTV 4 in het plaatselijke dorpshuis De Biezen de tegenstander was. Eigenlijk waren er nogal wat team4-leden verhinderd, maar met wat kunst en vliegwerk lukte het toch om compleet aan de start te verschijnen. Allan en Xavier roken uiteraard kansen tegen de nummer laatst en ze maakten het helemaal waar ook!

Xavier op weg naar de winst tegen Helene van den Boomen-Le Bras

Xavier schoot als een raket uit de startblokken, op weg naar zijn eerste seizoenswinst, in drie straight games: met 4-11, 6-11, 4-11 had Peter-Paul van den Boonen het nakijken. Geweldige pot Xavier! Een mooi voorbeeld voor Allan, die net als in februari zegevierde over Helene van den Boomen-Le Bras. Hij had toen vijf games nodig en nu maar vier. Grote klasse!

Met de 0-2 voorsprong in de pocket hing een Overhezer-teamoverwinning in de lucht en die werd zeker gesteld in de dubbel, die Allan en Xavier ook wonnen, met 1-3. Toen was de uitdaging nog om ‘de nul’ te houden en zelfs dat lukte, want Allan won na de dubbel van Peter-Paul en Xavier van Helene. Met gamestanden waar je eng van wordt: Xavier deed het in 6-11, 5-11, 5-11 en Allan zelfs in 2-11, 3-11, 2-11! Een 0-5 monsterzege voor het vierde, dat nu zelfs derde staat en een klein kansje heeft om die positie te behouden. Maar dan moet wel NSV 3 nog even met grote cijfers opzij worden gezet. Of dat gaat lukken is twijfelachtig, maar de doelstelling voor dit seizoen is gehaald: niet laatste worden. Gefeliciteerd mannen!