Staat Gerben toch goed, dat Overhees-blauw

Het traditionele ‘zomeravondpingpong’ is weer begonnen, de bekercompetitie die het gat vult tussen het eind van de voorjaarscompetitie en de zomerstop. Opnieuw met twee teams van Overhees in de strijd. Verschillende niveau’s door elkaar heen, met een voorsprong voor de op papier minste speler. En best of three tot de 21, even schakelen dus. Maar wel lachen.

Althans, de meesten vinden het wel lachen. Niet iedereen. ‘Dit is echt de láátste keer dat ik aan die bekercompetitie meedoe’ is het traditionele antwoord van Ruben op de vraag hoe het gaat. Tja, het is wel wennen als je in de competitie 27 op 27 scoort en dan in de beker prompt wat potjes verliest door een wat al te gortige voorgift. Het valt niet mee om nog te winnen als je met een 14-0 achterstand begint. Maar ja, dat is bekeren: onvoorspelbare wedstrijden en dat maakt het ook wel weer leuk. Volgend jaar vragen we Ruben gewoon weer of-ie meedoet en hij kan dan zomaar vrolijk ja zeggen, zo is-ie ook wel weer. En ach, hij won met team 1 toch twee potten tegen het bezoekende REGA 2, dat wel met de overwinning aan de haal ging: 7-11. Gelegenheidsoverhezer Gerben (mag allemaal in de beker, spelers van andere clubs charteren) was eenmaal succesvol, Allan bleef steken op 0 maar maakte het spannend tegen Evelien Tibboel, die in de beslissende derde game met 22-24 net aan won. Goed op dreef was Gerard, die drie punten pakte en de vierde maar heel net verloor met 19-21 in de derde van Brand Hop. Samen met Ruben wist hij nog wel een dubbel in het voordeel van Overhees te beslechten. Nog weinig aan de hand, maar bekerteam 1 heeft na één duel al wel een paar punten goed te maken om zich te kwalificeren voor de knock out-fase van het toernooi.

Team 2 startte voortvarender, dat won de eerste wedstrijd met 8-10, in Putten tegen het overwegend jeugdige TVP 1. Het duurde even voor het strijdtoneel was gevonden, want de Puttenaren hadden een verkeerde sporthal als speelplek doorgegeven: is dat om de tegenstander in verwarring te brengen? Gelukkig lieten de Overhezers er zich niet door van stuk brengen, ook niet door de kou in de zaal waar het dan ging gebeuren, die in de verste verte geen zomeravondgevoel teweeg bracht. Van Ted is bekend dat hij geen liefhebber is van koude zalen, des te opmerkelijker en knapper dat hij alle Puttenaren wist te verslaan, vier keer bingo. De jonge TVP’ers wisten duidelijk niet hoe ze een noppenspeler als Ted moesten bestrijden en gingen stuk voor stuk kansloos ten onder: thumbs up voor Ted! Ook goed bezig was Maurice. Zijn openingsduel verloor hij nog, maar daarna had hij het vizier op vlijmscherp staan en klapte hij de ene na de andere winnaar om de oren van de tegenstanders: drie punten erbij, heel goed gedaan! Daan deed ook een mooie duit in het zakje en won er twee, terwijl Frank een mindere avond had, hij bleef steken op één. De dubbels gingen ook allebei verloren, maar overall nam team 2 toch een kleine overwinning mee naar Soest: 8-10. Het team gaat zelfs aan de leiding, want de andere teams speelden 9-9 tegen elkaar. De verschillen zijn dus miniem tot nu toe, nog helemaal niets beslist!