Het degradatiespook heet niet voor niets zo: het komt en het gaat. Net als je denkt dat je ervan verlost bent is het er weer en net als je denkt dat het spook rondwaart in je huis blijkt even later de kust weer veilig. Overhees 2 ziet het spook opdoemen, terwijl team 3 er even last van leek te gaan hebben, maar dat viel mee. Voor je rust zit je beter in Overhees 4: die hebben nooit last van het degradatiespook.

De mannen van team 2 hebben zich altijd wel gerealiseerd dat ze in een lastige poule zitten, maar een paar weken geleden zagen zij tot hun stomme verbazing dat ze derde stonden. Inmiddels zijn we echter twee nederlagen verder en staat het team ook twee plaatsen lager: daar waar het spook rondwaart. Tegen Over ’t Net, dat duidelijk beter is maar vreemd genoeg tot nu toe een punt minder had, werden maar drie puntjes gesprokkeld. Leo had niet zijn avond en verloor drie keer kansloos. Alleen in de dubbel met Ted waren er kansen, maar de spannende pot ging in 15-13, 12-14, 12-10, 14-12 nipt verloren. Ted wist solo één keer te winnen en dat was knap: tegen de op papier sterkere Thijs van Veen werd het 1-3. Gelukkig voor team 2 herstelde Frank zich van zijn offday vorige week: tegen Thijs speelde hij een van zijn beste wedstrijden van het seizoen (0-3) en tegen René Bornhijm knokte hij zich terug van een 2-0 achterstand naar 2-3 winst in een monsterpartij: 13-11, 12-10, 10-12, 10-12, 10-12! Kopman Jan-Willem Beestman was aan Amersfoorter zijde een maat te groot voor alle Overhezers. Team 4 staat vijfde, maar de vierde plek van Elan 3 is dichtbij en het programma van team 2 oogt gemakkelijker dan dat van de ploeg uit Baarn. Verdrijf het spook mannen!

Na twee flinke nederlagen leek het degradatiespook ook Overhees 3 in zijn macht te krijgen. De wedstrijd tegen concurrent Laren 4 was van levensbelang en gelukkig werd die gewonnen: 4-6. Rik won er drie en draait een geweldig seizoen: Robbert Jan Freeman, André Bouwman en Ronnie Grootveld moesten eraan geloven. Ook Maurice had een mooie avond, hij won er twee in vijven, van de hoger genoteerde André en Ronnie. Knap! Daan sloeg het zesde punt binnen, ook hij zorgde voor een daverende verrassing door Robbert Jan te trakteren op een nederlaag (1-3). Ronnie wist hij knap tot vijf games te dwingen, maar uiteindelijk won Ronnie toch. Maar de 4-6 winst was lekker: team 3 staat weer derde en heeft het spook voorlopig vaarwel gezegd. Toch blijft het oppassen, met maar drie punten voorsprong op de nummer 5, Laren 4.

Van degradatiespoken heeft Overhees 4 als zesdeklasser nog nooit last gehad. Maar goed ook, want als degradatie in de 6e klasse zou bestaan, dan zou team 4 vaak bezoek krijgen van de ongenode gast. Het doel is om niet laatste te worden, wat vorig seizoen lukte en ook dit seizoen kunnen ze daarin slagen, op zich heel knap. Maar ze maken het wel spannend: het nog puntloze Effect 3 kwam op bezoek en won zomaar met 1-4. Paul Eriks en Olfert Zwakman waren te sterk voor Xavier, maar Allan pakte weer zijn zege mee: Olfert ging eraan in maar liefst 3-0. Goed gedaan! Overhees 4 staat nog vierde, maar Effect staat nog maar één puntje achter en heeft nog een duel tegoed.