Ted op weg naar winst tegen Henk van de Bunt

Alle teams kwamen in actie deze week en drie van de vier wedstrijden werden verloren. Overhees 1 was weer de positieve uitschieter.

In het kleine maar fijne Hagestein boekte het eerste een zakelijke 4-6 overwinning op HTV 1 alias de familie Van Os. Ruben bleef voor de zoveelste keer ongeslagen (nog eentje en hij staat op 50!) en Gerard pikte ook weer zijn overwinning mee, in vijf games van de op papier sterkere Rick van Os, die echter ook in de thuiswedstrijd al van onze Gerard verloor: angstgegner? Mark verloor voor het eerst dit seizoen een pot, in vijf games van Falco van Os, nadat hij eerder op de avond zijn 100% nog wist te behouden door uiterst diep te gaan tegen de eerder genoemde Rick: 5-11, 7-11, 15-13, 13-11, 10-12. Tussendoor won hij eenvoudiger van de derde Van Os, Bert. Team 1 blijft ongeslagen aan kop.

Ook Overhees 2 speelde uit, in de beruchte theaterzaal van Barneveld. Niet de favoriete accommodatie van Frank. Of het aan z’n nieuwe lenzen lag of aan het felle spotlight daar, hij raakte geen bal en ging drie keer roemloos ten onder. Offday. Leo speelde een heel stuk beter, al won hij dan maar één keer, van Wichert Palm. Zijn partij tegen de ijzersterke Pieter de Koning (100%) was van bijzonder hoog niveau. In een attractief schouwspel vol met spectaculaire open rally’s greep Pieter met 12-10 in de vierde de winst, waar een vijfde game een mooie finale zou zijn geweest. Maar Leo speelde een van zijn beste wedstrijden van het seizoen, ondanks het verlies. Ted was dit keer de grote man bij team 2. Afgelopen weekend wist hij al op indrukwekkende wijze ongeslagen zijn poule bij het OTC Toernooi van SHOT te winnen en hij zette deze lijn voort in Barneveld. Ted won simpel van Wichert en versloeg in de laatste wedstrijd verrassend gemakkelijk (0-3) Henk van de Bunt. Een heel mooie avond voor Ted, die almaar vaster wordt en veel tegenstanders fopt met zijn gruwelijk sterk blok. Mooi was ook de dubbel, by far de bizarste wedstrijd van de avond. Frank en Ted kwamen tegen Pieter en Henk op een comfortabele 0-2 voorsprong, onder meer dankzij een onvoorstelbare save van Ted, die als een snoek naar een scherpe bal op zijn forehand dook, zijn botten riskeerde door loeihard tegen de theaterwand te knallen en daarbij onderuit ging, maar wel de bal nog scherper dan scherp diagonaal precies over het netje in het uiterste hoekje terug wist te krijgen. Een legendarisch punt. Zo mogelijk nog legendarischer was de afloop van de partij. Nadat een voorsprong in de derde game door Barneveld nipt was omgezet in gamewinst, ook de vierde game naar de tegenstander ging en er in de vijfde game bij een stand van 5-0 voor Barneveld van helft werd gewisseld, leek het wel gedaan met de kansen van Overhees. Maar wat toen gebeurde bestaat gewoon niet: Ted en Frank scoorden eerst wat goedkope puntjes, kwamen tot hun eigen verbazing zonder veel te forceren terug tot 5-5, zagen Barneveld opeens enorm zenuwachtig worden en pakten via louter slimme balletjes die Barneveld tot fouten moesten dwingen punt na punt en uiteindelijk de overwinning, in 5-11! Miraculeus: wisselen van tafelhelft bij 5-0 achter en dan 11 punten achter elkaar scoren en winnen. Nooit vertoond en een heerlijke bonus. Heel slim gedaan. Team 2 verloor, maar 6-4 tegen deze sterke tegenstander is helemaal niet verkeerd.

Team 3 is even de magic touch kwijt. Na de eerste wedstrijden werd nog de tweede plek ingenomen, maar inmiddels staan ze derde met de nummers vier en vijf vrij kort erachter. Bijmaat 3 kwam op bezoek en nam zeven punten mee. Rik wist zijn niveau te halen en won er twee, van Marcel van Thienen en Ellen van den Berg. Mario won eveneens van Ellen en deed daarmee ook wat we van hem mogen verwachten. Daan wist in elk duel wel tot gamewinst te komen, maar tot partijwinst leidde dat niet. Hij had een goede kans tegen Ellen, maar toen hij het in de vierde game net niet af wist te maken (11-13) ging het in de vijfde ook net mis, jammer. Team 3 zit in een linke poule met weinig kwaliteitsverschil tussen de nummers 3, 4 en 5. De volgende wedstrijd tegen Laren 4 is belangrijk om niet te dicht in de buurt van die vermaledijde 5e plek te komen. 

Overhees 4 ontving Iduna 3, dat eerder dit seizoen werd verslagen, maar nu in een andere opstelling speelde. Kijkende naar de rating leken er kansen te zijn voor de Overhezer strijders tegen Bas Poppe en zou Tak Shun Kwok naar verwachting een ruime maat te groot zijn, maar het tegendeel bleek waar: tegen Bas viel er niets te halen, terwijl Tak serieus in de problemen kwam. Ton maakte het hem verschrikkelijk moeilijk, maar verloor uiteindelijk zeer nipt met 10-12 in de beslissende vijfde game. Allan deed er nog een stevige schep bovenop: de eerste game leverde hij nog net in (9-11), maar vervolgens ging de machine draaien bij Allan: hij won gedecideerd drie games achter elkaar (11-7, 11-6, 11-8) en pakte daarmee de partij. Een geweldige stunt van Allan: 32 ratingpunten erbij in één klap! Team 4 verloor weliswaar met 1-4, maar dat ene punt zal Allan terecht een goed gevoel geven. Overhees 4 staat vierde, volgende week nieuwe kansen op succes, tegen het nog puntloze Effect 3 (al hebben die er pas twee gespeeld).