Lang genoeg geluierd nu, tijd om weer ‘s serieus een bal te slaan. Een nieuwe competitie staat voor de deur, vanaf 10 september kunnen de eerste punten worden gescoord. Overhees is er weer bij met vier teams: drie in de gewone en een in de duocompetitie, in dezelfde klassen als in het voorjaar, de 3e t/m 6e van de afdeling Midden. We blikken vooruit op een nieuw seizoen vol strijd en spanning.

In de 3e klasse A zit Overhees 1, met als grote troef de komst van Gerben en met hoop op een comeback van Stefan. Gerben is vast van plan om stevig bij te dragen aan een kampioenschap en wie weet komen hij, Gerard, Mark, Stefan en Ruben een heel eind. Ze hebben in elk geval het geluk dat er geen team in hun poule zit dat is gedegradeerd uit de 2e klasse; bovenin meedraaien zou moeten kunnen. Grootste concurrent lijkt VEV 2, een sterk team zonder zwakke schakels. Andere tegenstanders zijn HTV 1 uit Hagestein (weer eens wat anders), HTTC 5, Woerden 4 en het uit de 4e klasse gepromoveerde TVS 2 uit Scherpenzeel, dat het lastig lijkt te gaan krijgen. Het bal wordt geopend thuis tegen HTV op 10 september. Succes mannen!

Voor team 2 lijkt het een zwaar seizoen te worden. In de 4e klasse B zitten liefst drie (!) teams die zijn gedegradeerd uit de 3e klasse en geen enkel team afkomstig uit de 5e. Een ongekend zware indeling! De ex-3e klassers Barneveld 2, Over ‘t Net 2 en ATC Almere 6 zullen elkaar beconcurreren om de titel (waarbij de Amersfoorters favoriet zijn) en voor Peter, Ted, Leo, Frank en supersub Jos is lijfsbehoud opnieuw het doel. Zij zullen dan met name Elan 3 en de concullega’s van SHOT 6 voor moeten blijven. Yep, er staat weer een keiharde Soester derby op het programma. Barend van Lunteren, Jan Opmeer en George Demmenie zijn geen onbekenden, onze helden van Overhees 2 verloren in het voorjaar van 2018 twee keer met 6-4 van ze en finishten 15 punten achter hen. Dat moet dit seizoen beter om erin te blijven. Ook team 2 start op 10 september thuis, tegen Barneveld. Zet ‘m op heren!

De op voorhand spannendste poule met Overhezer inbreng lijkt de 5e klasse D te zijn. Het uit de 4e klasse gedegradeerde ZTTV 3 is de voornaamste titelkandidaat, maar de verschillen tussen de rest van de teams lijken minimaal. Met Bijmaat 3, LTTC 6, Elan 5, Laren 4 en ons eigen Overhees 3 kan het echt alle kanten op: subtop, middenmoot of staart, er is op voorhand weinig van te zeggen. Het is in elk geval een linke poule, zonder team dat is gepromoveerd uit de 6e klasse. Geen ‘makkies’ dus voor Mario, Daan, Maurice, Rik en Jan. Zij zullen continu scherp moeten blijven, want je kan bovenin meedraaien maar voor hetzelfde geld in degradatienood geraken in deze poule. Op 13 september begint het, uit tegen Bijmaat 3. Hoogspanning gegarandeerd!

Xavier, Allan, Ton en pinchhitter Daan vormen wederom team 4, dat is ingedeeld in de 6e klasse G van de duo-competitie. Jammer dat Overhees 4 opnieuw in een poule met slechts vijf teams zit, net als vorig seizoen. De competitieleider zou daar misschien beter op kunnen letten. De Schans 4 uit Montfoort is toch wel de uitgesproken favoriet, met Woerden 6 als hun belangrijkste uitdager. Overhees 4 lijkt veroordeeld tot een rol in de schaduw, maar er kunnen zeker wedstrijden gewonnen worden, vooral tegen Iduna 3 en Effect 3. De strijd begint op 10 september, uit bij Iduna. Go-go-go guys!