De machine is weer aangeslingerd, de competitie is weer begonnen. Bij teams 1 en 4 liep het gelijk al gesmeerd, bij Overhees 2 en 3 zit er nog wat zand tussen de tandwielen.

Team 1 speelde met nieuwste aanwinst Gerben en greep direct de leiding in de stand via een 9-1 overwinning op HTV 1. De Hagesteiners vormen een vijfmansteam, maar kwamen maar met z’n tweeën opdagen. Dat was jammer, maar het geschenk werd dankbaar geaccepteerd. Ruben en Gerben wonnen beide drie keer zoals van hen mocht worden verwacht tegen deze tegenstander, Gerard leverde een geweldige prestatie door heel dik (3-0) te winnen van de veel hoger aangeslagen Rick van Os. Een flitsende start!

Overhees 2 kwam op een ontluisterende 0-7 achterstand tegen Barneveld 2, o.a. door extreem nipte nederlagen van Frank tegen Henk van de Bunt (12-14 in de vijfde) en Leo tegen Jaap van de Bovenkamp (10-12 in de vijfde). Aan het eind van de avond wist Frank toch nog een potje te pakken door van Jaap te winnen en Peter sloot fantastisch af met een zeer verrassende overwinning op de op papier sterkere Henk: 11-9 in de vijfde, na een 0-5 achterstand bij de wissel. Een ware Peter-stunt! De 2-8 nederlaag was echter een tegenvaller, team 2 draagt nu al de rode lantaarn.

Ook Overhees 3 ging ten onder met 7-3, uit bij Bijmaat 3. Toch ging het bij Rik zeker niet verkeerd, hij pakte twee overwinningen. Daan presteerde zelfs boven verwachting door verrassend van Marcel van Thienen te winnen, maar Maurice zag een poging om na een 2-0 achterstand alsnog te winnen van invaller Milco Mekenkamp op de valreep mislukken in de vijfde game. Jammer, maar geen nood: de twee andere wedstrijden in deze poule eindigden ook op 7-3, team 3 staat gedeeld vierde (of gedeeld laatste kun je ook zeggen, maar dat doen we niet).

Team 4 speelde uit bij Iduna 3 en won heel netjes met 2-3. Xavier en Ton grepen allebei de winst in hun single tegen Youssef Hamka. Tegen Bas Poppe gingen ze beide ten onder, waardoor de dubbel doorslaggevend zou worden. De vele uren dubbeltraining betaalden zich uit: in vijf games wisten onze helden de Bilthovenaren eronder te krijgen. Zo liet Overhees 4 zich niet afleiden door een alarm dat in het Iduna-dome afging: 2-3 winst. Netjes!