Een loodzware tegenstander voor onze cupfighters in de eerste knock out-ronde van het bekertoernooi: SVE 2.

Aanstaande vrijdag spelen de Overhezer bekerhelden opnieuw uit, dit keer in Utrecht bij SVE. Hun tweede tweede team bestaat uit een enkele tweedeklasser, voornamelijk eersteklassers, maar ook een hoofdklasser en zelfs een derde divisiespeler. Ze wonnen tot nu toe al hun wedstrijden en werden met overmacht poulewinnaar. SVE 2 is als 10e geplaatst in het knock out-schema, Overhees 1 als 55e. Maar wat zegt dat in de bekercompetitie? Weinig. Bovendien: ons eerste bekerteam steekt ook in een goede vorm en wist zich gemakkelijk te plaatsen voor de laatste 64.

In deze fase van het toernooi wordt bij een gelijke stand (9-9) na 18 wedstrijden een beslissende dubbel gespeeld om te bepalen welk team doorgaat. En dat dubbel moet bestaan uit twee spelers die eerder op de avond nog niet met elkaar hebben gedubbeld. Daardoor moet er bij de keuze voor de duo’s in de reguliere dubbels worden gekozen: ofwel het sterkste dubbel opstellen om de kans op een beslissingswedstrijd te verkleinen, ofwel het sterkste dubbel achter de hand houden voor het geval er een beslissingswedstrijd volgt. Moeilijk…

Overigens is een wedstrijd in feite beslist zodra één van de teams 10 punten haalt. Je kunt vervolgens alle wedstrijden uitspelen, maar in de praktijk gebeurt dat niet: de kantine lonkt.