De laddercompetitie is in de laatste fase beland en er is een harde strijd om de finaleplaatsen gaande. Er kan nog tot en met 19 juni worden geladderd, waarna de grote finale om Het Gouden Laddertje 2018 op 26 juni plaatsvindt. 

Ruben is nog altijd soeverein koploper, maar achter hem zijn er verschillende spelers die azen op een plek in de finale. Gerard, Leo, Frank en Rik beconcurreren elkaar op leven en dood en het was deze week Leo die uitstekende zaken deed.

Allereerst won Leo met 3-1 van Gerard en vervolgens daagde hij Frank uit. Die was op dat moment al uitgedaagd door Rik-met-de-nieuwe-rubbers, maar anderen wisten Rik te strikken voor een dubbel en dus kwam het niet meer tot een treffen tussen Frank en Rik.

Zo ontstond er tijd voor een pot Frank vs. Leo en waar wedstrijden tussen beide heren vaak aan de voorzichtige kant zijn, werd het ditmaal een zeer open strijd: allebei vol op de aanval. Leo was in topvorm, hij was overduidelijk te sterk met een ijzersterke forehand-aanval en greep via 3-0 de tweede plaats op de ladder.

Gerard, verliezend ladderfinalist van vorig jaar en ook nu weer gebrand op een plaats in de eindstrijd op 26 juni, daagde daarna eveneens Frank uit. In deze partij liep de aanval van Frank veel beter en via 3-1 winst wist hij de derde plaats te verdedigen.

Had dan niemand trek om de koppositie van Ruben aan te vallen? Jawel: Frank deed een dappere poging en wist zowaar op voorsprong te komen door de eerste game met 17-15 te winnen, maar daarmee had hij zijn kruit wel zo’n beetje verschoten, zeker na de eerdere zware ladderpartijen en niet te vergeten een zwaar lang weekend dat zijn tol eiste (al gold dat ook voor Ruben). Via 3-1 stelde Ruben orde op zaken, hij blijft op 1.

Rik kwam dus niet aan ladderen toe en zakte twee plaatsen naar nummer 5 en daarachter streden Peter en Daan tegen elkaar, wat een 3-2 zege voor Peter opleverde. Zij zijn de nummers 6 en 7. Nog drie dinsdagen te gaan om elkaar de loef af te steken!