Bekersucces voor Overhees: ons eerste bekerteam heeft zich deze week weten te plaatsen voor de knock out-rondes van de bekercompetitie. Het is een historisch succes, want nooit eerder is ons dat gelukt. Vijf jaar geleden deden we voor het eerst mee en sindsdien mislukte de missie elk jaar weer. Maar zie: de aanhouder wint. Bij de zesde deelname (dit jaar zelfs met twee teams) is het eindelijk gelukt. Team 2 werd helaas uitgeschakeld.

Het lot had bepaald dat beide teams een uitwedstrijd speelden in Hoogland. Dus werd er in sporthal de Bieshaar een echte Overhees-enclave gesticht van 10 man sterk: twee keer vier spelers en Stefan en Jos als supporters. Dat werd natuurlijk reuzegezellig! Minpuntje: de overige leden moesten het met elkaar stellen in een rustig Orlando. Niet zo leuk voor hen, maar veel was er niet aan te doen.

De beide teams gingen met een geheel eigen missie op pad: team 1 moest maar één van de 18 potjes winnen voor kwalificatie. Dat was zeg maar te doen. Of ook de groepswinst (voor een betere uitgangspositie in de loting voor de volgende ronde) er in zou zitten was de vraag, want daarvoor was een 12-6 overwinning nodig. Team 2 stond voor een nog veel zwaardere opdracht: 11 punten halen om als een van de beste nummers 3 alsnog door te gaan. Niet onmogelijk maar toch eigenlijk wel. Gelukkig deed Ruben weer mee na zijn twee weken geleden opgelopen kuitblessure, al was dat naar eigen zeggen ‘op halve kracht’. Maar een halve Ruben is altijd nog van onschatbare waarde, dus vol goede moed ging ook team 2 op pad.

Voor het eerste team was de belangrijkste klus snel geklaard: Gerard won de eerste de beste pot van één van de twee andere Gerards van Hoogland, Aanstoot. Bijzonder knap gedaan, de voorgift van 0-4 voor onze Gerard was eigenlijk overbodig. Overhees voor het eerst door naar de knock out-fase: van harte gefeliciteerd mannen! En Gerard zat er toch al lekker in, want hij won er later nog twee: van Gerard van Dam (ja, er liepen nog al wat Gerards rond in de Bieshaar) en van Ron van de Grootheveen in een pot waarin hij opnieuw met een grotere voorsprong finishte dan de voorgift. Daan deed ook een duit in het zakje door twee enkels te winnen en Maurice pakte ook nog een overwinning. Peter wist niet tot winst te komen in de enkelspelen, maar hij was samen met Daan wel succesvol in het dubbel. Team 1 veroverde zeven punten, waarmee het de groepswinst aan Hoogland 3 moest laten, maar het was meer dan genoeg voor plaats 2 in de poule.

Een voortvarende start van team 2 tegen Hoogland 2 zou misschien de hoop op overleving levend houden, maar het zat er niet in. Ruben opende wel met winst op Gertjan Bleeker en het dubbel Rik/Ruben won bijzonder knap (zonder de voorgift nodig te hebben) van het op papier sterkere koppel Gertjan Bleeker/Mark Staffhorst. Maar gaandeweg had Ruben toch wel last van zijn kuit en van zijn drie laatste singles verloor hij er twee. Aan Ruben heeft het echter niet gelegen; het waren Allan en Frank die lijdzaam moesten ondergaan hoe al hun tegenstanders te sterk voor hen bleken, ondanks dat Allan er tegen Sylvia Nieuwenbroek wel héél dicht bij zat: 19-21, 22-20, 21-19. Ze bleven allebei op nul en zelfs een matchpoint in de dubbel leverde geen winst op. Uitschakeling was een feit, ondanks dat Rik aan het eind van de avond nog een mooie overwinning boekte op Mark. Uitslag 14-4.

Maar in de Hooglander kantine overheerste het gevoel dat eindelijk een Overhees-team zich geschaard heeft bij de laatste 64. Het zal een lastige pot worden volgende week, vermoedelijk tegen een poulewinnaar. Maar dat zien we dan wel weer, voorlopig zijn we blij!