Na precies 25 jaar (en een paar weken) heel veel mooie momenten in Orlando te hebben beleefd, zijn wij verhuisd naar ons nieuwe onderkomen een paar honderd meter verderop, Sportzaal Willaert. Een nieuwe episode in de historie van onze club is aangebroken!

Wat hebben we een plezier gehad daar in Orlando. Veel sportieve hoogtepunten hebben we samen gevierd en natuurlijk hebben we ook samen de bij sport horende teleurstellingen verwerkt. En of de wedstrijd nou was gewonnen of niet: altijd was het gezellig nakaarten in de kantine. Erg comfortabel en luxueus was het allemaal niet en vooral de laatste jaren was het wel duidelijk dat Orlando op de nominatie stond voor de sloop. Onderhoud werd door de gemeente al jarenlang veronachtzaamd en regelmatig werden we onaangenaam verrast door een defecte verwarming of een ijskoude douche. Toch waren we een beetje verliefd op Orlando en zijn we er met pijn in het hart weggegaan.

We vergeven de gemeente Soest de ongemakken van Orlando, want het moet gezegd: ze hebben ons uitstekend geholpen bij de overgang naar Sportzaal Willaert. De entree is verfraaid, de sportvloer is vernieuwd, er is voldoende bergruimte gecreëerd, de kleedkamers en douches zijn nog niet zo lang geleden gerenoveerd en vooral: er is een mooie bar gekomen. Namens alle Overhezers danken wij de gemeente hiervoor, wij denken dat we ons hier prima thuis zullen gaan voelen. En dat we in de wijk Overhees blijven is gezien onze naam natuurlijk machtig mooi. De samenwerking met SHOT wordt voortgezet en door de combinatie met de badmintonners van Selby (die er al jaren spelen) is de Willaert een centrum voor racketzaalsportend Soest geworden. Niet dat we ze weg willen hebben, maar mochten de al jaren rondzoemende voorspellingen rond een vertrek van de aangrenzende bibliotheek en theater Idea ooit uitkomen, dan zou er zomaar ruimte ontstaan voor squash en indoortennis erbij en zou het een waar racketlon-walhalla kunnen worden!

Maar goed, laten we niet op de zaken vooruit lopen. In coronatijden zijn we allang blij dat we nog mogen tafeltennissen, zij het niet in competitieverband en zonder drankje na afloop. De zaal is in elk geval perfect: wat een heerlijke ruimte, wat een lekker klimaat (goede ventilatie ook), wat een fijne vloer en wat een goed licht. De bar lonkt ook, maar die moet voorlopig om coronaredenen gesloten blijven. Heel jammer, maar zodra het weer mag zal het er extra goed toeven zijn. Op naar nieuwe hoogtepunten en legendarische momenten!

Op de foto’s een indruk van ons nieuwe onderkomen. Mooi hè?