Het dramatische jaar 2020 eindigt op karakteristieke wijze: met een nieuwe lockdown. Dit keer tot en met minimaal 19 januari 2021.

Net als in het voorjaar dwingt het coronavirus ons opnieuw de zaal te sluiten. Theoretisch is het toegestaan om buiten met z’n tweeën te tafeltennissen. In de zomer hebben we dat nog gewoon gedaan, maar in tijden waarin het om vier uur ‘s middags al donker begint te worden is dat wat lastig. Er zit niets anders op dan te hopen dat we op de eerste dinsdag na het geplande einde van de lockdown weer een balletje kunnen slaan. Dat zou dan zijn op 26 januari 2021 en dat klinkt helaas nog mijlenver weg…

Competitie, clubkampioenschappen, laddercompetitie

Het is duidelijk dat de najaarscompetitie 2020 net als de voorjaarscompetitie voortijdig definitief is afgebroken. We wachten af wanneer er weer competitie gespeeld kan worden. Onze clubkampioenschappen 2020, die normaliter jaarlijks plaatsvinden in mei en dit jaar aanvankelijk zijn verplaatst naar december, gaan definitief niet door: geen clubkampioen 2020 dus. De laddercompetitie 2020, waar begin dit jaar ook al vroegtijdig de klad in kwam en waarin sindsdien nauwelijks nog wedstrijden zijn gespeeld, wordt verlengd tot aan de zomer van 2021. Er komt dus geen ladderkoning 2020. We gaan echter wel door met de huidige stand, wat betekent dat Maurice, die al máánden bovenaan staat, zijn koppositie houdt. Wie overigens dacht dat hij hier niets voor hoeft te doen heeft het mis: onlangs, op 8 december, moest hij zwaar aan de bak tegen nr. 4 Rik, die hem uitdaagde. Jaja, onderlinge wedstrijden mochten op dat moment. Het werd een spannende vijfgamer, die Maurice ternauwernood won met 11-9 in de vijfde. Knap gedaan Maurice en wat was je dicht bij de koppositie Rik! Leuk dat er weer eens om de punten is gespeeld, voorlopig dus weer een lange tijd voor het laatst. Maar goed, we zijn wel wat gewend inmiddels, we blijven hopen op betere tijden. Wij berichten jullie als we weer mogen!