Voor het eerst in meer dan vijf jaar staan er weer vier teams aan de start van een nieuwe competitie. Na de voorjaarscompetitie van 2013 kwamen we tien seizoenen achter elkaar uit met drie teams en nu zijn het er dus weer vier, een teken dat het goed gaat met onze club! We hebben nog een paar weken om er weer in te komen na het lekkere luieren in de hangmat en op 11 september zijn we geheid klaar voor de start van een nieuw seizoen, waarin we zullen strijden in de 3e, 4e, 5e en 6e klasse. Met veel wedstrijden tegen Flevolanders, opnieuw twee derby’s tegen SHOT en met twee debutanten in Overhees-tricot, dus met nieuwe energie!

Het eerste team neemt het in de 3e klasse G op tegen Almeerspin 6, Woerden 5, Bunshot 1, SVO 3 en jawel: het jonge en talentvolle SHOT 4, met daarin o.a. ‘barman Rex’ en zijn compaan Holger. Dat worden mooie krachtmetingen op 18 september en 9 november! De buren zullen zeker een gooi naar de titel willen doen, samen met Bunshot en Woerden. Maar Stefan, Gerard, Ruben en Mark moeten in staat worden geacht mee te draaien in de middenmoot en Almeerspin en SVO voor te blijven. Vorig seizoen speelde ons eerste ook tegen SVO (met dezelfde spelers) en won het twee keer met 8-2. Dat geeft vertrouwen. Kick-off op 13 september uit bij Woerden!

Hoewel team 2 in het voorjaar op de voorlaatste plaats eindigde, zijn Ted, Peter, Frank en Leo en reserve Jos niet gedegradeerd. Onverwacht, zeker aangezien de 6e klasse is teruggekeerd en het tweede nu dus niet één, maar twee klassen onder zich heeft. Een soort promotie dus, ondanks die voorlaatste plaats. Niet geheel onterecht overigens, want het was op zijn zachtst gezegd ongelukkig hoe de heren op die vijfde plek belandden vorig seizoen. Het betekent wel dat Overhees 2 nu een loodzwaar seizoen tegemoet gaat. Net als team 1 moet het naar Almere, maar dan tegen andere clubs: ATC Almere 7 en Almere United 2, dat de thuiswedstrijden op zaterdagmiddag speelt. Weer eens wat anders. En daarmee houdt het bezoek aan Flevoland niet op, want ook LTTC 3 uit het verre Lelystad staat op het programma. Huizen 7 en Hilversum 16 completeren het rijtje van de 4e klasse B. Op 14 september begint het met een uitwedstrijd tegen Hilversum en daarin moet er meteen gescoord worden, want dat team lijkt de enige tegenstander te zijn die te pakken is. De andere teams zijn op papier een stuk sterker. LTTC en Huizen strijden vermoedelijk om de titel, team 2 is gedoemd tot een strijd tegen degradatie. Lekker knokken mannen!

Team 3 finishte vorig seizoen ook als vijfde en handhaaft zich eveneens, in de 5e klasse. Het is dus niet ingedeeld in de teruggekeerde 6e klasse, wat wellicht te maken heeft met de gewijzigde samenstelling. Team 3 bestaat nu uit Rik, Daan, Maurice, Mario en de kersverse Jan, die zijn eerste officiële wedstrijden in het Overhees-blauw zal gaan spelen. Go Jan! Ook team 3 heeft kilometers voor de boeg, met wedstrijden tegen Gispen 7 in Culemborg, Tielse TC 4 en Batua 3 in het dorpshuis van Tricht, waar je ondanks de lange afstand al om half 8 op de maandagavond geacht wordt te beginnen. Team 2 heeft vorig jaar nog een onuitwisbare indruk op de Trichtenaren gemaakt door keurig netjes een kwartier voor aanvang present te zijn. Dat schijnen ze daar bijna nooit mee te maken. De andere tegenstanders liggen dichterbij: VTV 11 en Hilversum 20, de eerste tegenstander op 11 september, thuis. De strijd om de titel zal vast gaan tussen Tielse en Gispen; team 3 lijkt op voorhand een aardige middenmoter.

En dan het vierde team, gloednieuw samengesteld. Allan en Ton bundelen de krachten met nieuwkomer Xavier en met reserve Daan achter de hand zullen zij knokken in de 6e klasse F van de duo-competitie. Ook zij zullen een deel van hun weekend moeten opofferen aan een zaterdagmiddagwedstrijd uit bij Almere United 3, dat te kloppen moet zijn. Hetzelfde geldt voor Fletio 5 en misschien NSV 3, dat speelt in hun beruchte boerderij voorzien van palen waar je zo lekker tegenaan kan botsen. Reflex Maarn 3 en HTTC 8 is andere koek: zij zullen gaan voor de hoofdprijs. Voor team 4 lijkt een plaats in het linkerrijtje echter een mooi doel en best haalbaar, zeker als Xavier zich hult in dat prachtige Overhees-shirt van Chinese makelij. Dat shirt en het feit dat hij ook potjes zal moeten tellen (‘Kan ik niet’) zal even wennen zijn voor de debutant, maar je zal zien Xavier: in zo’n shirt sta je eigenlijk al meteen 1-0 voor en tot 11 tellen is best te doen. Ga ervoor, just do it! Het feest begint op 11 september thuis tegen NSV.

Nu nog even flink trainen en misschien een leuk toernooitje om wedstrijdritme op te doen en dan er tegenaan!

 

One thought on “Vier teams klaar voor de start

  1. Talentvol en rex en holger in één zin is een combinatie die niet in de natuur voorkomt….

Reacties gesloten