Overhees 1 beleeft een stroeve seizoenstart: ook het tweede duel, de derby tegen SHOT 4, ging verloren (3-7). Maar Stefan presteerde deze week buitenaards: is hij de gedroomde nieuwe aanvoerder van team 1?

Voor de tweede keer moest ons eerste het stellen zonder Ruben, die, zoals dat dan zo mooi heet, ‘niet geheel fit’ is. En iedereen weet: zonder hem wordt het best een lastig verhaal in de 3e klasse. Vorige week wist Mark zowat in zijn eentje de zaak nog een beetje te redden, maar in de derby tegen de youngsters van SHOT 4, dat op volle oorlogssterkte verscheen, had hij het moeilijk. De ons wel bekende Holger van Gorkum (0-3) en Rex Hubbeling (1-3) waren te sterk. Tegen Farhad Alimohammadi had hij vijf games nodig, maar won hij wel.

Gerard speelde, tegen zijn gewoonte in, geen enkele pot in vijven: drie keer boog hij het hoofd in vier games. Tegen Farhad leek hij wel op weg naar een vijfde, maar het mocht niet zo zijn. Jammer, want een vijfde game tegen Farhad staat altijd garant voor spanning en dan nemen de kansen toe. Zie Mark hierboven, maar ook ons team 2 weet daar alles van.

Wie dat inmiddels ook weet is Stefan. Zijn pot tegen Farhad golfde heen en weer en toen eenmaal de vijfde game aanbrak namen de zenuwen toe aan de kant van de SHOT-ter die tot voor kort voor Iduna speelde. Hij nam weer zijn inmiddels bekende time-out-in-de-vijfde. Maar die kwam rijkelijk laat, want het stond al 7-3 voor Steef. Toen die er na de time out 8-3 van maakte was het verzet van Farhad gebroken: fantastische overwinning van Stefan, 26 ratingpunten erbij! Ook tegen Rex had hij al zo’n 26 punten-stunt uitgehaald en ook die wedstrijd werd in vijf games gewonnen. Wel erg nipt: Rex scoorde in die pot meer punten, maar Stefan sloeg zijn slag op een paar cruciale momenten en had dus de nerves beter in bedwang dan Rex. Terechte winst dus en ondanks verlies tegen Holger (1-3) en in de dubbel met Mark tegen Holger en Farhad (2-3) had Stefan een schitterende avond.

Na afloop in de mixed zone stelde het persgilde hem de vraag of het niet tijd wordt dat hij de aanvoerdersband overhandigd krijgt, nu Ruben niet fit is, Gerard nog op zijn eerste winst wacht en hij beter scoorde dan Mark. ‘Ja, dat wordt inderdaad zo langzamerhand hoog tijd!’, aldus de vrolijk knipogende strijder van team 1.

We zouden door al die vrolijkheid bijna vergeten dat we wel verloren, 3-7. Weer lukte het niet om van onze vrienden van SHOT te winnen. Als de annalen ons niet in de steek laten dateert de laatste winst op SHOT toch alweer van vier jaar geleden. Nou ja: de uitwedstrijd in november dan maar!