Voor het eerst in meer dan vier jaar (afgezien van het bekerduel vorig jaar) stond er weer eens een echte Soester derby op het competitieprogramma: Overhees 2 speelde ‘uit’ bij SHOT 6. Wat ons al jarenlang niet lukt, winnen van SHOT, lukte ook dit keer niet: 6-4 voor de concullega’s, die in de derde helft echter wel weer werden verslagen.

Het lijkt wel alsof de afdelingscompetitieleider duels tussen Overhees en SHOT als risicowedstrijd ziet, zo weinig spelen we tegen elkaar. Terwijl het duel tussen team 2 en SHOT 6 toch in een uiterst sportieve sfeer verliep, met zowel van de kant van Overhees als die van SHOT momenten waarop het punt eerlijk aan de tegenstander werd gegund als de scheidsrechter even twijfelde.

De avond begon voorspoedig voor Overhees, met gemakkelijke overwinningen van Leo en Frank op George Demmenie en Jan Opmeer. Maar Barend van Lunteren is andere koek, duidelijk de troef van SHOT. Peter moest het hoofd voor hem buigen en ook in de dubbel, toen Peter Frank aan zijn zijde had en Barend George, ging de winst naar de geelzwarten.

Nadat Leo team 2 opnieuw op voorsprong had gezet (0-3 winst op Jan) volgden vier zeges op rij van SHOT, waarvan drie in vijf games. Frank en Leo konden Barend bijbenen tot de vijfde game, maar verloren toch. Peter zat er nog dichter bij tegen George, maar met 11-9 in de vijfde trok ook hij in deze fase aan het kortste eind, waarna hij ook Jan nog moest feliciteren, twee partijen waar meer in had gezeten voor Peter.

Na deze ongelukkig verloren wedstrijden (of is het een gebrek aan koelbloedigheid als je steeds de vijfde game verliest?) stond SHOT met 6-3 voor en was duidelijk dat Overhees ook deze derby ging verliezen, net als de competitiewedstrijden van najaar 2013 en 2012 en het bekerduel van vorig jaar. Nadat Frank nog wat terug had gedaan door de laatste wedstrijd in drieën van George te winnen, brak de derde helft aan. Die werd wel weer door Overhees gewonnen, Peter en Frank constateerden tot hun tevredenheid dat zij het net iets langer hadden volgehouden dan de SHOTters (en dat er op vrijdag wél teamschotels worden geserveerd). Eind deze maand volgt een nieuwe derby op dinsdag: nieuwe ronde nieuwe kansen.

Team 2 loopt ondanks de nederlaag een puntje uit op concurrent TVS 3, maar het staat halverwege de competitie maar twee punten boven de degradatielijn en moet in de tweede competitiehelft alles geven om zich te handhaven.