Geen competitiewedstrijden op dinsdag deze week, tijd dus voor wat ladderschermutselingen.

Frank en Maurice kwamen ongeveer gelijktijdig de zaal binnen en stonden dus tegenover elkaar te ballen. ‘Hé’, dacht Frank, ‘is Maurice niet toevallig binnen mijn bereik op de ladder?’. Inderdaad: Maurice op 8, Frank op 11. Frank maakte van de gelegenheid gebruik om uit te dagen en won met 3-0 (met een heel krappe laatste game, 16-14). Daarmee werd niet alleen Maurice gepasseerd, maar ook Stefan en Jan.

Leo had vorige week nog aangekondigd Frank te zullen uitdagen om revanche te kunnen nemen voor hun vorige duel, maar Frank lag nu opeens buiten bereik. De oplossing voor dit probleem was echter binnen bereik: ook Leo daagde Maurice uit. De strijd ging lang gelijk op en in de beslissende vijfde game bouwde Maurice aan een voorsprong. Een surprise hing in de lucht, maar Leo wist net op tijd het tij te keren en met 3-2 te winnen: ook hij passeerde Maurice, Stefan en Jan.

Daarmee kon Leo alsnog Frank uitdagen en dit werd opnieuw een spannende pot over vijf games. 1-0 Leo, 1-1, 2-1 Leo, 2-2, en ja: 3-2 Leo. Vier van Leo’s laatste vijf wedstrijden waren vijfgamers, die hij allemaal won. Specialiteit? Wellicht. Leo passeert Frank, ze zijn voorlopig nog niet van elkaar af.