Overhees 1 en 2 speelden afgelopen vrijdag beide uit. Team 1 trof in Culemborg een ietwat verzwakt Gispen 5, team 2 ontmoette een extra versterkt ZTTV 2 in Zeist. Resultaat: een soepele overwinning voor het eerste en een benauwd gelijkspel voor het tweede.

De Culemborgers speelden met 4e klasser Bart Marinussen als invaller, vorige week in zijn eigen team nog tegenstander van ons tweede. Hij deed het zeker niet slecht en boekte zelfs een beter resultaat dan vaste kracht Tanya van der Sluis. Gerard wist maar 11 punten te scoren in de drie snelle games die Bart nodig had om van hem te winnen. Ook tegen Jan Willem Pels was Gerard niet opgewassen, maar in zijn laatste duel tegen de sterke Tanya (tot vorige week 78%) wist Gerard toch nog een succes van zijn avond te maken. In de eerste game (11-4) zag het er nog naar uit dat het een donkere avond voor Gerard zou blijven, maar plotseling keerde het tij en scoorde Gerard drie keer op rij een 8-11. Een even sensationele als onverwachte overwinning, lekker Gerard!

Ruben stond wederom het kortst achter de tafel en wist zodoende opnieuw niet het maximale uit zijn contributie te halen. Hij gunde zichzelf maar drie games tegen zowel Jan Willem als Bart als Tanya en schreef dus opnieuw drie punten bij op het conto van Overhees. Toch knap hoor, elke keer maar weer winnen en dan ook nog met 0-3.

Het was Mark die zijn contributie optimaal wist te benutten: hij moest drie keer de volle vijf games aan de bak. En guess what: drie keer wist Mark de wedstrijd te winnen! Dan ben je toch wel een echte ijzervreter, petje af! Invaller Bart, Jan Willem en ook Tanya: ze speelden alle drie goed tegen Mark, maar steeds ging het punt naar Overhees en zo boekte Mark uiteindelijk een even goed resultaat als Ruben, beide een clean sheet en samen in de dubbel ook weer goed voor de winst.

Met deze toch wel onverwacht ruime 2-8 overwinning gaat team 1 de Culemborgers voorbij in de stand. Met 30 uit 5 doe je het als promovendus uitstekend en team 1 staat momenteel zelfs bovenaan. Maar HTTC 3 staat er met 22 uit 3 relatief beter voor.

Voor Overhees 2 stond de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter ZTTV 2 op de agenda. De Zeisters staan afgetekend laatste, maar beschikken over een ruime selectie met een paar sterke pionnen die nog niet in actie waren gekomen. Als ze willen, dan kunnen ze een team opstellen dat bovenin mee kan doen. Leo, Frank en Peter waren er onderweg naar Zeist al een beetje beducht voor en dat was terecht: ZTTV had voor de gelegenheid één van die sterke pionnen opgesteld: Bart van den Akker, die nog niet in actie kwam deze competitie. Naast de eveneens sterke Max van Engers en Job Köbben was duidelijk dat ZTTV zich nog geenszins neerlegt bij degradatie en Overhees nog in het nauw wil brengen.

Het waren inderdaad Bart en Max die voor de grootste problemen zorgden. Peter had tegen beide heren geen kans, Frank was tegen Max eveneens kansloos en verloor ook van Bart, die technisch beter is dan Frank, maar desalniettemin door het oog van de naald kroop. Bart en Frank speelden een monsterpartij, waarbij Bart het moest hebben van zijn technische surplus en Frank succesvol was in het ontregelen van Barts spel. Via 10-12, 14-12, 11-9, 7-11 werd het een vijfde game. Daarin wist Frank (via een paar keer rand en net) op 6-10 te komen: vier matchpoints, een verrassing was nabij. Maar toen was het de beurt aan Bart om veel mazzel te hebben: de 7-10 en 8-10 waren rand- en netballen voor hem, de punten daarna mooie winnaars omdat Frank wat te behoudend ging spelen en zo was het ineens 10-10 en kon het alle kanten op. Hoewel Frank in de hele partij meer punten maakte dan Bart liep het toch verkeerd voor hem af; met 14-12 ging ook dit punt naar Zeist.

Gelukkig had ZTTV Job in de gelederen en wij Leo. Job beschikt over een linke service waarmee Peter moeite had, maar in de rally was Peter heer en meester: hij won met 1-3, net als Leo (gemakkelijk) en Frank (die dankzij een voor Job moeilijk te retourneren service goed weg kwam met twee gamepoints tegen in de vierde). Dat waren dus drie punten voor Overhees en toch nog een puntje voor Peter en Frank.

Leo zag echter zijn kans schoon voor meer. De wijze waarop hij erin slaagt om snelle topspinballen van technisch vaardige spelers te retourneren oogst bewondering en drijft veel tegenstanders tot wanhoop. Max en Bart zijn prima spelers, maar beiden wisten Leo niet echt van zijn stuk te brengen. Beide keren was het begin van de strijd duidelijk voor Leo’s tegenstanders, maar zodra Leo wat grip kreeg op de aanvalsballen van de tegenstander rook hij kansen en zag je de tegenstander onzekerder worden. Zo kwam Leo verschillende keren terug van een achterstand (tegen Bart 2-0 en tegen Max 1-0 en 2-1), won Leo de vierde game en was het eigenlijk voor zowel toeschouwers als tegenstanders als Leo zelf wel duidelijk wie er uiteindelijk zou winnen: Leo. Echt knap hoe Leo beide keren rustig spelend op voorsprong wist te komen in de vijfde game en beide keren uiterst cool won. De eerste sweep dit seizoen voor Leo (en voor team 2).

Het dubbel (Peter/Leo) werd opnieuw verloren, maar een tikkeltje ongelukkig: ZTTV kwam via 14-12 en 11-9 nogal goedkoop op 2-0 en won vervolgens met 3-1, maar Leo en Peter waren echt niet veel slechter. Hopelijk volgende week tegen SHOT dan de eerste dubbelwinst? Wie weet.

De 5-5 was misschien vooraf niet het gehoopte resultaat voor team 2, maar gezien de opstelling van ZTTV 2 helemaal niet slecht. De Zeisters hadden in elk geval op meer gehoopt. Zij blijven onderaan staan, team 2 staat vierde met maar één punt meer dan TVS 3 en moet knokken voor wat het waard is.