Na het grote jubileumfeest was het deze week alweer tijd voor het volgende spektakel: het jaarlijkse handicaptoernooi. Daan en Mark hadden er weer geweldig veel energie in gestoken en eindelijk werd uit de doeken gedaan wat nou toch bedoeld werd met dat geheimzinnige motto: kunnen tafeltennis en TTV Overhees zonder multimedia?

Mark nam ons mee terug in de tijd, naar de oorsprong van de edele tafeltennissport, zoals het ooit door de Engelsen is bedacht. Natuurlijk, je had tennis. Maar in Engeland wil het nog wel ‘s regenen, dus broedde men aan de overkant van Het Kanaal op iets dat je binnen kan doen. De Britten begonnen te experimenteren met de eettafel en geïmproviseerde balletjes en batjes en zo is het allemaal begonnen, schijnt…

Natuurlijk hadden ze nog niet de rubbers waar wij nu mee spelen. Nee, volgens Mark zijn er allerlei materialen geprobeerd voor men tot de conclusie kwam dat rubber het fijnste speelde. En het handicaptoernooi bestond dit jaar uit het spelen met al die verschillende soorten materialen die je zoal op je batje kan doen. Zoals daar zijn: een schuurspons, waxinelichtjes, plastic melkpakdoppen, piepschuim, wattenschijfjes, schuimrubber, kurk natuurlijk, spijkerstof (met gulp!), pingpongballen, de bodem van een rieten mand, waslijndraad, een kerstmuts, pluggen, een foto uit een oude Playboy, pokerfiches, vilt, dakgootlood en nog veel meer materialen waarmee het niet altijd even fijn spelen is. Mark had z’n hele schuur leeggetrokken op zoek naar mogelijk spul om de door Daan prachtig gedecoupeerzaagde multiplex-batjes mee te bedekken.

Er werden teams van twee gevormd via loting en het was de bedoeling om elke wedstrijd met een ander batje te spelen. Zelfs tijdens de game moest er na een servicebeurt van batje worden gewisseld met de medespeler. En na een game wisselden de spelers van speelhelft, maar de batjes moesten blijven liggen. Er werd bovendien scherp gelet op het variëren van speeltafel: strafpunten voor het team dat te vaak op dezelfde tafel speelt! Zo kreeg iedereen alle batjes in handen. In een meerkamp best-of-three kwamen alle teams tegenover elkaar te staan. Bijna allemaal in die blitse nieuwe shirtjes en broekies van ons, we lopen er hip bij! Op een paar mensen na die toch nog gehecht zijn aan hun old-school Joola tenue.

Het was team Mark/Jan dat de meeste punten verzamelde, maar Mark was zo sportief om als organisator niet zelf de eerste prijs op te eisen. En Jan vond dat niet erg, want die had – zoals al snel bleek – zelf de prijzen beschikbaar gesteld. Team Ruben/Allan ging er als runner-up met de luxe lederen bathoezen vandoor. Beide teams slaagden er ondanks de onhandelbare bats in om toch menig winner te slaan, de oude Engelsen zouden het met bewondering hebben aanschouwd.

Toch is het een beetje een loterij, zo’n handicaptoernooi. Daarom won voor deze ene keer ook het team dat onderaan eindigde een prijs, dus vooruit: ook zo’n luxe bathoes voor team Ton/Stefan. Gefeliciteerd! De andere teams (Daan/Jos, Leo/Mario, Gerard/Frank, Peter/Maurice) zaten daar ergens tussen, waarbij opviel dat het duo Leo/Mario ondanks meer winstpartijen toch onder Gerard/Frank eindigde. Rara…

Maakt niet uit: het was weer een geslaagd handicaptoernooi. Mark en Daan bedankt voor de organisatie, bestuur bedankt voor de consumptiebonnen, Lisa en Ruben bedankt voor de hapjes en Jan bedankt voor de prijzen. Tot volgend jaar! En o ja: het antwoord op de vraag: hebben tafeltennis en Overhees multimedia nodig is “NEEN!”

groep overhees