Deze week (op 13 december om precies te zijn) bestaat onze vereniging 40 jaar en dat is afgelopen zaterdag groots gevierd! Een speciale feestcommissie bestaande uit Mark, Allan, Gerard en Maurice heeft de leden een geweldige avond bezorgd. Er was veel werk van gemaakt en dat was niet voor niets: op Ted (ziek) en Aloys (verhuizing) na was iedereen er, mét partner! Wat het unieke van onze vereniging nog maar eens onderstreept.

Om iedereen op tijd aanwezig te laten zijn had de organisatie een enigszins geheimzinnige mail gestuurd waarin stond dat er voor half 6 verzameld moest worden op de parkeerplaats van Orlando. Zouden we met de bus ergens naartoe getoeterd worden? Nee: daarvoor was geen budget, de arme feestcommissie moest op last van het bestuur een knalfeest voor een habbekrats organiseren, kortom: welkom in de kantine van SHOT!

Ondanks deze vertrouwde locatie voelde het meteen als een bijzondere gelegenheid: iedereen werd bij de deur welkom geheten en werd voorzien van een naamplaatje begeleid naar de zeer sfeervol ingerichte kantine. Wat doet dat anders aan dan op een gewone dinsdag, met de gordijnen dicht, het licht gedimd, slingers die de leeftijd van de club verraden, statafels met niet van echt te onderscheiden theelichtjes en muziek die een beetje het eindejaars-/Top 2000-gevoel stimuleert. Zo kun je met weinig budget al een heleboel doen!

Nadat de organisatie iedereen (inclusief oud- én erelid Rob met zijn Ans) welkom had geheten, nam voorzitter Jos namens het bestuur het woord voor de officiële jubileumspeech, waarin hij het bijzondere karakter van onze al oude, maar springlevende club memoreerde. Uiteraard was er een cadeautje voor de leden van de feestcommissie als dank voor hun ongelooflijke inzet en tevens werd Rinus, ons oudste lid, letterlijk in de bloemetjes gezet. Erelid Rinus is er op een paar weken na vanaf het allereerste begin bij en dus al bijna 40 jaar lid!

Team geel

Aan hem danken we ook sponsor ‘t Hoogt, die de club al jarenlang steunt en ook deze avond weer een fantastische bijdrage leverde. ‘t Hoogt stuurde niet alleen barman Nino naar de kantine, het stelde ook een dinerbon beschikbaar voor de winnaar van de later op de avond te organiseren quiz. Maar eerst kondigde Gerard het buffet aan, ook alweer handig geregeld door de organisatie: oud-lid Ferly, die zit toch in de catering? Klopt, en wat voor catering: een uitstekend Indonesisch buffet, waarbij rekening was gehouden met diverse dieetwensen en allergieën, dus voor elk wat wils. De sajoerboontjes waren lekker pittig, dus een drankje erbij was welkom. En ook dat was perfect in orde: Slijterij Rademaker bewees de vereniging opnieuw een grote dienst door drank beschikbaar te stellen tegen een zodanige prijs dat het allemaal betaalbaar was voor een kleine club als Overhees. Aan de meegeleverde statafels kon flink geproost worden op het jubileum, drank genoeg!

Team groen

Na het heerlijke eten was het tijd voor deel 1 van de quiz, aangekondigd door spelleider Gerard, die net als de andere organisatoren en de barman was gehuld in herkenbare kleding van klikklik.nl, ook al jarenlang trouw sponsor van de club. Naast de al genoemde dinerbon waren er prijzen voor de nummers 2, 3 en 4 (naar later bleek beschikbaar gesteld door een lederwarenhandel nauw gelieerd aan ons nieuwe lid Jan) en troostprijzen van klikklik voor de overige leden van het winnende team.

Team blauw

Want de boel werd verdeeld over vier teams: geel, blauw, rood en groen, partners werden voor deze ene keer tegenstanders. Een vrolijke mix van vragen in verschillende ronden werd afgevuurd op het publiek: veel muziekvragen en andere vragen die allemaal met het jaar 1977 te maken hadden, maar ook vragen over tafeltennis en/of over de club(leden), die de ‘partners van’ graag lieten beantwoorden door de echte kenners. Al in de eerste ronden ontstond een spannende strijd tussen de teams blauw en groen, waarbij niet iedereen van team geel overtuigd was van een eerlijke arbitrage.

Team rood

Tussen de bedrijven door nam Jos weer even het woord voor de officiële presentatie van het gloednieuwe clubtenue. Hij had model Stefan bereid gevonden om het op uitdagende wijze te showen aan het publiek, dat met ooohhh’s en aaahhh’s het blitse tenue bewonderde. Want zeg nou zelf: welke andere club heeft zijn logo op de broek staan? Ook het shirt mag er zijn: mooi blauw met modern patroon erop en het logo dit keer op de rug. En vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan: het bestuur heeft de financiële ruimte gevonden om alle leden gratis een tenue mee te geven aan het eind van het feest. Vanaf de voorjaarscompetitie is het nieuwe tenue verplicht bij competitiewedstrijden (maar ook daarbuiten en op vakanties wereldwijd wil je dit natuurlijk zo vaak mogelijk dragen).

Je zou zeggen team rood, maar nee: team groen

Allemaal echt, niet gefotoshopt!

Na nog een of meer quizronden werd het gezelschap meegevoerd naar de zaal, waar een soort reuzentafeltennisopstelling klaar stond: twee dikke hoogspringmatten (annex tafeltennishelften), gescheiden door twee springkasten (annex net). En een reusachtige zilveren skippybal. Opdracht: in dubbelteams ‘tafeltennissen’, met je handen als batjes. Hilariteit! Na enkele duels (geen idee welk team er won, doet er niet toe) trokken sommigen opgewekt de conclusie dat ze niet meer aan de beurt zouden komen, anderen hadden nog wel wat potjes door willen ballen. Mike overweegt zich direct aan te melden, mocht Overhees besluiten tot een spin-off van de club die zich toelegt op deze specifieke variant van het edele tafeltennisspel.

Intussen naderde de quiz zijn einde en was het toch echt team blauw dat de meeste punten had gescoord. Maar nu werden de innig samenwerkende leden van team blauw door de sluwe organisatie opeens tot elkaars tegenstanders getransformeerd. Want wie van team blauw zou aan de haal gaan met die dinerbon? Na een afvalrace waren het Peter en Alexandra die in de finale antwoord moesten geven op de volgende ‘hoezo vergezocht’ vraag: op welke plaats in de Top 100 van 1977 staat ‘Zo Slank Zijn Als je Dochter’ van Corry van Gorp (of was het nou een andere Hollandse kraker – red.). Een wereldhit, maar niet zo groot als Peter had ingeschat. Hij won de tweede prijs, een prachtige lederen laptoptas. Het was Alexandra die het etentje bij ‘t Hoogt won, tot vreugde van haar Gerard (‘nee hoor, geen doorgestoken kaart’), die evenwel nog maar moet afwachten of hij met haar mee uit wordt gevraagd. Kaper Stefan stond al op de kust. Gefeliciteerd Alexandra, eet smakelijk met wie dan ook.

In de nazit was er nog wat gelegenheid tot nakaarten, een enkeling waagde een bescheiden dansje (je zag Belinda denken: ‘wel jammer dat die tafeltennissers meestal niet zulke fanatieke dansers zijn’), waarna de meute de sneeuw trotseerde om huiswaarts te keren. Het 40-jarig jubileum is goed gevierd! Enorm bedankt Allan, Maurice, Mark en Gerard, geweldig georganiseerd! En uit betrouwbare bron hoorde de redactie dat jullie de volgende ochtend alweer vroeg ter plekke waren om de boel op te ruimen: wat een geweldenaars!

 

2 thoughts on “40 Jaar Overhees groots gevierd

 1. Beste Tafeltennissers,
  Wat een geweldig feest. Wij,Ans en Rob,hebben genoten van het feest dat de organisatie in elkaar gezet heeft.
  De muziek met bijbehorende quiz en alle feestelijkheden erom heen, was een genot om daar aan deel te nemen.
  Hartelijk dank hiervoor want we hebben leuke herinneringen aan overgehouden en ….voor in de toekomst heel veel succes toegewenst !
  Groetjes en tot de volgende………..
  Ans en Rob

 2. Beste leden,
  Wij hebben ontzettend genoten van de prachtige feestavond van onze vereniging. De feestcommissie heeft zich er niet gemakkelijk van afgemaakt en heeft een avondvullend programma in elkaar gezet: heerlijk gegeten van een Indonesische rijsttafel en daarna volop entertainment/quiz voor iedereen. Daarna gezellig napraten onderling en een al met al zeer geslaagde avond. Chapeau voor de leden van de feestcommissie en de sponsoren. Dankzij jullie is het jubileumfeest ’40 jaar TTV Overhees’ een enorm succes geworden waar wij met veel plezier aan terugdenken. Toppers!!!
  Jos & Julia Wildenburg

Reacties gesloten