De stand na 19 december 2017

De laddercompetitie 2018 is met een knal gestart. De Overhezers hadden er zin in en sommigen gingen heel strategisch meteen vol in de aanval, wetende dat in dit vroege stadium spelers die boven jou op de ladder staan op papier ‘te pakken’ zijn. Deze tactiek pakte soms goed uit, maar niet altijd…

Daan zag direct zijn kans schoon: als nummer vier op de beginladder kon hij kiezen uit Mario, Ton en Allan om uit te dagen. De sluwe Daan ging voor het hoogst haalbare: Allan moest zijn batje uit de mooie leren hoes halen die hij vorige week nog bij het handicaptoernooi had gewonnen en aan de bak. Hij vocht voor wat hij waard was, maar kon niet verhinderen dat Daan er met de winst vandoor ging én dus met de koppositie op de ladder! Mario en Ton zakten net als Allan een plaats, maar gelukkig had Allan uit voorzorg wel al een foto gemaakt van de ladder toen hij die nog aanvoerde.

Even later was het Leo die de één plaats hoger staande Frank uitdaagde. Frank had er net twee moeizame oefenpotjes op zitten tegen Mario, die hij beide nipt met 3-2 won, maar ‘om het echie’ tegen Leo tapte hij uit een heel ander vaatje. Frank bepaalde vanaf het begin het spel en won met duidelijke gamestanden in 3-0: geen verandering in de stand op de ladder.

Beide heren zakten alsnog een plaats toen Ruben zich vrij onverwacht in de strijd mengde. Vorig seizoen wachtte hij onderaan de ladder rustig af tot de ergste stofwolken waren opgetrokken, om vervolgens in hoog tempo de ladder te beklimmen en de competitie te winnen. Maar dit jaar lijkt hij niet van plan om lang vanaf de zijlijn toe te kijken. Hij daagde eerst Gerard uit en versloeg die met 3-0, waarvan één game met 11-0. Dat kan gebeuren als je tegenover Ruben staat en is dus geen groot nieuws. Het opvallende hieraan is echter dat het impliceert dat Gerard die hele game lang geen enkele randbal had. Dat is wél nieuws! Of misschien had hij die wel, maar wist Ruben zelfs die te retourneren. Hoe dan ook: Rubens opmars was begonnen en zijn honger niet gestild, want hij keek eens op de ladder en ontwaarde Frank in zijn blikveld. Die had net zelfvertrouwen getankt tegen Leo, maar was desondanks niet bij machte om het Ruben echt lastig te maken, al was hij helemaal niet ontevreden over zijn spel. Ook Frank boog het hoofd na een 3-0. Ruben passeerde met zijn twee zeges niet alleen Gerard en Frank, maar en passant ook Mark, Jos en Leo, die dus ook een plaats zakten. In één avond steeg Ruben van 15 naar 10, dat noemen ze een kickstart. Maar Daan staat voorlopig bovenaan: gefeliciteerd Daan, hou dat vast!