Ruben vs. Erick Meijer

Een vervelend ziektebeeld stak deze week de kop op: het vijfde game-syndroom, waarvan het belangrijkste symptoom is: het verliezen van de beslissende vijfde game. Peter, Ruben, Frank en het dubbel Daan/Rik leden er allemaal aan en Stefan en Mark zelfs in dubbele mate. Alleen Rik wist de aandoening het hoofd te bieden. Teams 1 en 2 verloren met 6-4, team 3 speelde gelijk. Vooral voor Overhees 1 waren de druiven zuur (maar niet lang). 

Het begon allemaal prima voor team 1 in de uitwedstrijd tegen Maarssen 3. Halverwege stond het al 1-4, de punten voor Overhees werden binnengesleept via Ruben (2x), Mark en het dubbel. De ellende kwam in de tweede helft: alle partijen gingen over vijf games en het is niet te geloven: ze gingen allemaal naar Maarssen! Isabelle Bielders steeg boven zichzelf uit. Nadat zij aan het begin van de avond al het enige punt voor Maarssen had gescoord tegen Stefan, wist zij ook Mark en tegen alle verwachtingen in Ruben te pakken, allebei in vijf games. Ze haalde het maar net tegen Ruben: 11-9 in de vijfde. Stefan, die er al een verloren vijfgamer tegen Erick Meijer op had zitten, speelde een nog spannender pot tegen Ron van de Oosten, die alweer naar Maarssen ging: 14-12 in de vijfde game. Mark sloot af tegen Erick en het drama was compleet: na een 0-2 voorsprong ging ook deze alsnog in vijf games verloren. Einduitslag 6-4.

Mark 50!

Een kleine teleurstelling, maar die duurde niet lang, want “het waren mooie potjes tafeltennis en het was retegezellig”, aldus Stefan. En zodra de klok 12 sloeg op de terugweg was het groot feest in de auto: Mark 50! Reden voor een autoselfie en een traktatie op kosten van onze Abraham bij McD. Van harte gefeliciteerd topper! De strijd om plaats 2 wordt beslist in de laatste speelronde, wanneer team 1 tegen Gispen speelt en Maarssen tegen aanstaand kampioen HTTC 3.

In Orlando de replay van de Soester derby dit seizoen: Overhees 2 tegen SHOT 6. Zelfde verhaal: goed begin, maar aan het eind een 4-6 nederlaag. Frank en Leo startten met winst, Peter verloor niet onverwacht van Barend van Lunteren, maar beleefde een grootse comeback door samen met Frank in de dubbel Barend en George Demmenie op te rollen: 15-13, 11-5, 11-5. Tweede dubbelwinst op rij voor Frank en Peter: lekker. Tussenstand 3-1 en goed op weg. Maar na de dubbel ging het wat stroever allemaal. Plaaggeest was Jan Opmeer, die – daar is het syndroom weer – twee keer in vijven won: van Peter en van Frank, die in de heenwedstrijd nog gemakkelijk won van Jan, maar nu het initiatief niet wist te nemen. Frank kwam nog heel dichtbij en op 9-10 in de beslissende vijfde maakte Jan het met heel veel mazzel af met een bal die dik de netband raakte en vlak achter het net dood neerviel, maar de winst van Jan was niettemin zeer verdiend. In die tweede helft wist alleen Leo nog een punt te pakken door van George te winnen, maar dat was het dan. Want George won op zijn beurt van Peter en Barend was door geen enkele Overhezer te verslaan. Kortom: net als in het eerste duel een 4-6 verlies, wanneer gaat Overhees eindelijk weer eens van SHOT winnen? Volgend seizoen? Wie weet. Team 2 is nog niet veilig, maar heeft een gunstige uitgangspositie om in de laatste wedstrijd tegen ZTTV 2 die felbegeerde vierde plaats over de finish te kunnen trekken.

Overhees 3 speelde maandag al, in Utrecht tegen UTTC 9. Dat werd de avond van Rik, de enige Overhezer die deze speelronde een vijfgamer in winst wist om te zetten en ook de enige die ongeslagen bleef, een dikke vette hattrick voor onze debutant: grote klasse! Jan van der Ploeg moest eraan geloven in vijf games en Cees Kragten en Harry van der Stralen allebei in vier, waarbij vooral Riks winst op Harry opviel: een sterke tegenstander die van Allan en Daan gemakkelijk won. Daan zette echter wel zijn andere enkelpartijen om in winst en draait een goed seizoen. Ook Allan presteerde naar behoren door tegen dit sterke team zeer knap een game van Jan af te snoepen en in de tweede game tegen Cees tot 13-11 te komen. Het dubbel (Daan/Rik) was weer een gevalletje syndroom: verloren in vijven. Toch een goed resultaat: 5-5 tegen de nummer 2. Of team 2 de huidige vierde plaats vast kan houden is zeer twijfelachtig, maar het zit er nog wel in als er in de laatste pot tegen SVE 14 gescoord wordt en de concurrentie zich een beetje gedeisd houdt.