Jos loste een personeelsprobleem bij team 2 op: klasse!

Eindelijk heeft ook team 2 de eerste overwinning te pakken. En het was een lekkere hoor: 8-2 op buurman en concurrent SHOT 6, goed voor een forse sprong in het klassement. Voor Overhees 1 kunnen al bijna de bloemen besteld worden, opnieuw werd met een monsterscore gewonnen.

Als één team in de 3e klasse A de punten hard nodig heeft, dan is het TVS 2. De gedoodverfd degradant (gepromoveerd uit de 4e klasse) had nog enig zicht op de concurrentie, maar dat kwam ook doordat ze ons eerste nog niet hadden getroffen. Tegen Gerben, Gerard en Ruben waren de Scherpenzelers kansloos. Alleen Gerard leverde een potje in (tegen Erwin Oussoren), maar hij won met gemak van Bart van Vugt en ook, knap, van André Opendorp. Beide keren met 3-0. André wist zowel van Gerben als van Ruben een game te pakken, wat wel wat zegt over de grote vorm van Gerard, die inmiddels weer terug boven de 1.000 ELO-punten zit. Goed bezig! Gerben kwam verder totaal niet in de problemen, Ruben moest nog even uitkijken dat hij André geen vijfde game moest toestaan. Maar hij bracht het met 12-10 in de vierde tot een goed einde. Het werd dus 9-1, team 1 zit met 41 uit 5 op rozen!

Overhees 2 moest eindelijk eens de eerste winst gaan boeken om niet serieus in de problemen te komen. De degradatiestrijd tegen SHOT 6 (zij op plek 5, met één punt meer dan team 2) was van cruciaal belang. Beide teams hadden een ‘joker’ ingezet, in beide gevallen was sprake van overmacht. Bij SHOT was kopman Barend van Lunteren verhinderd, die vervangen werd door de op papier nog sterkere Joop Kok. Aan onze zijde was Peter verhinderd en kon ook Ted er helaas niet bij zijn, vanwege verdrietige familie-omstandigheden. Gelukkig hebben we dan nog Jos achter de hand, die al zo vaak klaarstond als de nood aan de man kwam en ook nu weer de helpende hand toestak: topgozer! Logischerwijs mist hij wedstrijdritme, wat hem opbrak in de wedstrijden tegen George Demmenie en Jan Opmeer. Maar uitgerekend tegen Joop hielp Jos team 2 aan een bijzonder waardevol punt, op grandioze wijze. Hij boog een 1-2 achterstand om in 3-2 winst! Altijd lekker om in vijven te winnen. Vraag maar aan Leo, die in het verleden een paar keer gemakkelijk won van Jan, maar tegen hem nu vijf games nodig had. Jan kwam zelfs op twee matchpoints. Na het eerste te hebben weggewerkt sloeg Leo op 9-10 een fantastische winnaar, die hem vertrouwen gaf en hem volledig terug in de wedstrijd bracht, maar die tevens zó riskant was dat het evengoed mis had kunnen gaan. Leo trok de pot in 14-12 nog naar zich toe en ja: dat zijn toch wel de lekkerste, winnen na letterlijk aan een zijden draadje te hebben gehangen. De andere wedstrijden gingen opvallend ruim naar ons tweede team, dat toch niet zo lang geleden nog twee keer verloor van deze tegenstander. Leo (net als Gerard weer boven de 1.000 ELO-punten) en Frank bleven ongeslagen en wonnen zelfs de dubbel, ongebruikelijk voor team 2. Met 8-2 doet het tweede goede zaken: het schiet omhoog van de laatste naar de derde plaats, al heeft nummer 4 Over ’t Net nog een wedstrijd tegoed en is de kust nog lang niet veilig met vier zware wedstrijden voor de boeg.

Club van 1.000

Frappant is trouwens dat er momenteel diverse Overhezers samenklonteren rond de al genoemde ‘magische’ grens van 1.000 ELO-punten: Gerard (1.001) en Stefan (980) uit de 3e klasse, Leo (1.002), Jos (1.003) en Frank (1.020) uit de 4e klasse en Jan (1.001) bewijst dat je zelfs vanuit de 5e klasse toe kan treden tot de ‘club van 1.000’, zolang je daarin maar (bijna) alles wint. Benieuwd hoe dit zestal zich de komende weken ontwikkelt!