Gerben laat zich niet afleiden door de tegenstander, maar wel door Mark

Voor het eerst speelde team 1 dit seizoen in de sterkste opstelling. Het veegde concurrent Vlug en Vaardig 2 compleet van tafel: 0-10. Ook team 3 deed goede zaken, terwijl Overhees 2 opnieuw verlies leed.

VEV 2 had tot deze week maar één puntje minder dan team 1, waardoor de onderlinge strijd in Hilversum als een topper mocht worden beschouwd. Onze matadoren traden dan ook aan op volle oorlogssterkte en al heel gauw werd duidelijk dat het geen moment spannend zou worden: Mark, Gerben en Ruben zijn echt veel te sterk voor de 3e klasse en manoeuvreerden zich in een riante uitgangspositie in de strijd om de titel: het puntje voorsprong is na de 0-10 al een straatlengte van 11 punten: wat een weelde.

Concentratie bij Ruben tegen Gosse Loonstra

Mark moest even diep gaan om Frans Wieringa de baas te blijven, hij kwam met 2-0 achter en won de derde maar net met 10-12. Maar toen hij vervolgens op gelijke hoogte kwam maakte hij het ook met overtuiging af: 4-11 in de vijfde. Van de andere Hilversummers, Gosse Loonstra en Ron Bakker, won hij met gemak. Zij kwamen niet eens in de buurt van een vijfde game, ook niet tegen Gerben en Ruben, die op hun sloffen de punten binnenhaalden. Gerben morste maar één game, Ruben zelfs geen een en samen wonnen ze ook de dubbel. De suprematie is niet alleen in het teamklassement zichtbaar, maar vooral ook in de individuele stand, waarin Gerben, Ruben en Mark gebroederlijk bovenaan staan met alle drie 100%!

Jan versus Gert van Drie en achterin de strijd der Peters

Veel minder makkelijk gaat het bij team 2. Het speelde een belangrijke thuiswedstrijd tegen Elan 3, maar verloor voor de derde keer: 4-6. Vijfmansteam Elan had o.a. hun twee sterkste spelers gestuurd, Peter Jansen en Erik-Jan Breunesse. Op papier beide sterker dan zowel Leo als Ted als Peter en zij waren dan ook samen verantwoordelijk voor alle punten voor de equipe uit Baarn, maar toch wist Leo in de potten tegen deze sterke spelers een punt te pakken: hij versloeg uiterst gemakkelijk Peter Jansen (11-3, 11-7, 11-7), wat toch wel erg verrassend was. Leo was geweldig vast in deze partij en dicteerde van begin tot eind. Ted wist tegen Erik-Jan tot vijf games te komen en had echt wel kansen op winst, maar wist net niet tot het eind de druk op de ketel te houden. Dat Elan naast hun twee sterkste spelers ook nog hun op papier minste speler had meegenomen was aardig: zo konden we toch nog tot vier punten komen, want alle Overhezers wonnen van Rob Brinkman. Er was op een overwinning gehoopt en deze nederlaag brengt team 2 verder in de problemen. Maar als er volgende week wordt gevlamd tegen SHOT kan het nog aansluiten.

Rik tegen Dick: 3-0

Vlammen deden ze opnieuw bij Overhees 3. Ook zij ontvingen Elan, maar dan het vijfde, met Bandi Sebök, Dick Brander en Gert van Drie. Een team dat bij velen van ons herinneringen oproept aan een van de meest emotionele avonden in het bestaan van de club. Dit keer speelden ze tegen Jan, Mario en Rik en het valt niet te ontkennen: het draait uitstekend bij team 3. Jan moest nog even warmdraaien tegen Gert en kwam met 0-2 achter, maar hij won nog wel en toen was het klaar ook: Dick en Bandi kwamen er niet aan te pas. Jan etaleerde zijn fabuleuze forehand en doorbraak de ratinggrens van 1000 punten: geweldig! Ook Rik speelt een fantastisch seizoen en won opnieuw drie keer, net als vorige week. Rik is de snelste stijger van heel Overhees en is dit prille seizoen al 55 ELO-punten geklommen. Het is indrukwekkend hoe rustig hij altijd blijft en zich nooit het spel van de ander laat opdringen. Iets waarin Mario zich nog kan ontwikkelen: zijn forehand-smash is berucht, maar zodra de tegenstander zich daartegen kan wapenen wordt het lastig om het spel te bepalen. Maar toch: op de training komt het er meer en meer uit en het kan niet anders dan dat dit te zijner tijd ook in wedstrijden zichtbaar wordt. Hij redde het net niet tegen Dick (2-3), maar won wel overtuigend van Bandi. De dubbel (Rik/Mario) ging helaas verloren, maar en staat comfortabel tweede: superknap. Volgende week een aanval op koploper ZTTV 3!

Overhees 4 speelde deze week niet.