Peter op weg naar winst tegen Daniëlle Smit

De afgelopen week kwamen teams 1, 2 en 4 in actie, de wedstrijd van Overhees 3 werd uitgesteld. Geen van de teams boekte winst, maar het was niet een en al somberheid, integendeel: er waren genoeg positieve punten.

Overhees 1 trad aan met Stefan, Gerard en Gerben en speelde dus niet in de sterkste samenstelling. Toch wist het een gelijkspel in de wacht te slepen thuis tegen Woerden 4, zeker niet verkeerd. Gerben had overdag een retedrukke dag en moest zich haasten naar de zaal, alwaar hij zonder inspelen meteen na aankomst aan de bak moest. Het kostte hem twee games in zijn eerste pot tegen Kees van Kats, maar gelukkig niet de wedstrijd. De rest van de avond kende hij geen problemen mee, drie punten erbij. Stefan en Gerard namen allebei ook een winstpakkertje mee tegen Kees, heel knap en lekker veel ratingpunten ook. Gerard slikte daarmee een paar dompertjes van eerder op de avond weg, want ondanks twee matchpoints tegen Dick Nobel verloor hij toch in vijven en ook de dubbel, met Gerben, ging in vijven verloren: een xxl-partij die pas na 112 (!) punten beslist was (12-10, 9-11, 11-9, 12-14, 11-13). 5-5 was na een moeilijk begin nog een redelijke uitslag. Dat HTV een dag later naaste belager VEV 2 ook op 5-5 wist te houden was goed nieuws: team 1 blijft aan kop, met de topper uit bij VEV aanstaande donderdag in aantocht. Go guys!

Team 2 ontmoette opnieuw een op papier sterkere tegenstander en dat bleek: het verloor van ATC Almere 6, maar nam toch vier punten mee naar huis. Peter won als enige van Daniëlle Smit (0-3 in een zeer sterke partij), Ted was de meerdere van Gerard van Straaten (1-3) en Frank won er twee in een uiterst wisselvallige avond: een pover begin tegen Gerard, maar na een 2-0 achterstand toch winst, een geweldige wedstrijd (0-3) tegen hun sterkste speler Benito Lieuw A Soe, gevolgd door een slappe partij (3-2 verlies) tegen Daniëlle. Het dubbel ging (uiteraard, kun je bij team 2 wel zeggen) eveneens verloren. Toch biedt de 6-4 perspectief: team 2 kruipt richting Elan 3, dat de komende week op bezoek komt voor een superbelangrijke pot degradatiepingpong.

In de 6e klasse G van de duocompetitie is De Schans 4 een van de sterkste teams en Overhees 4 was dan ook niet opgewassen tegen de titelfavoriet: 4-1 in Montfoort. Voor Xavier lag de lat te hoog, maar Allan wist wel gruwelijk hard te stunten door Joop Jansen (meer dan 100 ratingpunten verschil) in drie (!) games te verschalken. Huppekee: 26 punten erbij in de rating, Allan zit weer boven de 600. Gaat lekker! Ook de rest van de potjes ging in drieën, maar dan allemaal naar de Montfoorters. Een verwachte nederlaag, maar dankzij het punt staat Overhees 3 nog keurig derde.