Aanstaande dinsdag staat-ie gepland: de ladderfinale. De strijd om Het Gouden Laddertje 2023. Maar niemand lijkt ermee bezig. Tijd om conclusies (ofwel de stekker eruit) te trekken.

Afgelopen dinsdag, toen er voor het laatst kon worden gestreden om een finaleplaats, bleef de ladder in de kast. Niet voor het eerst: eigenlijk blijft-ie altijd in de kast als Frank ‘m er niet uit haalt. Zijn initiatief valt te waarderen, maar eerlijk gezegd is de laddercompetitie nooit erg populair geweest. De meesten ladderen niet en dat is prima. 

Maar waarom zouden we er dan mee doorgaan? Goede vraag… Het is prachtig dat er zoveel animo is bij verreweg het meeste dat we als club samen doen en organiseren, maar juist dan is het niet erg als er een keer iets niet van de grond komt en om dan je conclusies te trekken. Dat moment is nu. Waarom? Omdat de sterren voor de finale dinsdag niet gunstig staan. Koploper Jan heeft zijn twijfels geuit. Hij wilde eigenlijk helemaal geen koploper zijn, maar werd het zomaar ineens vanwege het wegvallen van Hidde en Henrik. Eigenlijk zegt dat genoeg.

Genoeg, dat is het. We stoppen ermee. We zijn het zat. Ladderzat.

Een gedachte over “Ladderzat

  1. Ik kan je geen ongelijk geven, Frank. Trekken aan een (op sterven ná) dood paard heeft niet veel zin. Het zij zó. Daarnaast zijn er nog genoeg uitdagingen binnen de club waar altijd wél voldoende animo is. De ‘ladder toffee’ kan de spreekwoordelijke ‘Nostalgie kast’ in.

Reacties gesloten