Een week van herstel: na de monsternederlagen van vorige week boekten teams 2 en 3 nu mooie overwinningen op naaste concurrenten. Overhees 1 boekte ook een iets beter resultaat dan vorige week. Maar hét nieuws van deze week: een geheim recept om te winnen van Ruben!

Geen schande om van de titelfavoriet met 4-6 te verliezen. Team 1 had eerder al met 8-2 van HTTC 3 verloren en deed het nu dus zeer behoorlijk. Het team uit Houten is het sterkst in deze poule en toen Stefan hen zag inspelen dichtte hij zichzelf al weinig kansen toe. Hij deed er alles aan, maar de tegenstanders waren ‘een maatje te groot’, zoals dat dan heet. Ook Gerard moest op technisch vlak zijn meerdere erkennen in de opponenten, maar het is toch wonderlijk hoeveel tegenstanders er niet in slagen om tegen hem het eigen spel te spelen en zich van de wijs laten brengen door het eigenaardige spel van Gerard. Manon Neilen kwam op een comfortabele 0-2 voorsprong, maar Gerard wist de derde game te pakken, waarna Manon ging twijfelen en het rode gevaar langszij zag komen. In de vijfde nam Manon een kleine voorsprong, maar Gerard bleef dichtbij en bleef erin geloven. Manon daarentegen werd steeds onzekerder, durfde niet meer over te nemen of maakte onnodige fouten. Het onvermijdelijke gevolg: de winst ging net als in Houten nipt naar Gerard: 12-10! Zuur voor Manon, die daarvoor al de winst had laten glippen tegen Ruben. Die keek tegen een 1-2 achterstand aan en liep ook in de vierde een heel eind achter. Maar hij wist er de turbo nog even op te zetten en nadat hij de vierde met 11-9 won ging ook deze pot in vijven verloren voor Manon, die weliswaar trots mag zijn dat ze het hem zo moeilijk wist te maken. Ruben won ook van Hans Adriaans en Jelle Helming, waarmee het totaal voor Overhees 1 op vier punten kwam, want de dubbel ging verloren. Team 1 is in de race voor plaats twee. Als dat lukt zou dat een topprestatie zijn.

Overhees 2 was op bezoek in ‘Kulturhus de Breehoek‘ een hypermodern multicomplex voor al uw congressen, workshops, beurzen, sportevenementen, exposities, film- en theatervoorstellingen, kerkdiensten, hapjes, drankjes en overige catering. Dat alles in Scherpenzeel, nog geen 10.000 inwoners. Problemen gegarandeerd natuurlijk en een dankbaar object voor je profilering als politieke partij. Maar het moet gezegd: prima pingpongen daar, lekker vloertje. Ons tweede team stapte na de oorwassing van vorige week toch wat onzeker het ontzagwekkende thuishonk van TVS binnen, maar daar was al snel goed nieuws: de vader van TVS-kopman Kees de Koning werd 90 jaar (van harte), dus Kees had wat belangrijkers te doen dan tegen een balletje slaan. Plaatsvervanger Gerrit Barten is evenwel ook een goede speler. Ted en Peter hielden hem niet in bedwang, maar Frank zag zijn kans schoon. Ook Evert van de Beek en Nico Wallet bond hij aan zijn zegekar, waarmee hij zijn eerste triple van het seizoen scoorde.

Peter wint van Evert van de Beek

Ted won ook van Evert en Nico en Peter was de derde Overhezer die Evert versloeg. Maar de mooiste pot was de dubbel, die eindelijk een keer werd gewonnen. Peter en Frank kwamen tegen Gerrit en Evert nog met 2-0 achter, maar wisten het tij te keren en wonnen met 2-3. De eerste dubbelwinst voor Overhees 2 dit seizoen: hoera! Met de 3-7 zege is een tik uitgedeeld aan concurrent TVS 3 (met dank aan Kees’ vader) en zijn de donkerste wolken boven team 2 even verdwenen. Maar de zon schijnt nog niet!

Overhees 3 ontving Vitus 2, dat twee weken geleden enorm stuntte door als nummer laatst, met de hele competitie nog geen wedstrijd gewonnen en na een reeks nederlagen van een keer 8-2 en twee keer 9-1, waaronder van het hooggeplaatste SVE 14, zomaar opeens met liefst 10-0 te winnen van datzelfde SVE 14! Dat riekt naar matchfixing, maar nee: ‘we hadden gewoon een superavond’, aldus de Blaricummers. Tegen ons derde team ging het gelukkig een stuk minder. 0-10 kon het bij voorbaat al niet worden, want Vitus kwam maar met twee personeelsleden opdagen: alvast 3-0 voor Overhees. Hartelijk dank, maar toch jammer voor Ton, Allan en Rik dat ze maar twee enkeltjes konden spelen. Het is trouwens toch al een aflopende zaak bij Vitus, de club schijnt ermee op te houden na dit seizoen. Enorm jammer: nooit meer spelen in dat geweldige Vitusgebouw, hoe gaan we dat verwerken… Dat zien we later wel, eerst spelen: Rik won allebei zijn partijen, van Tom Koopmans en Michiel Mahne. Knap gedaan! Allan was er dicht bij tegen Michiel, maar hij verloor twee games in de verlenging (10-12, 13-15) en capituleerde, toch wel teleurgesteld achteraf. Kop op Allan: je komt er steeds dichterbij, al gaat het minder snel dan je zou willen. Beter nieuws was er voor Ton. Die wist met een bijna 100 punten lagere rating Michiel te pakken met 3-1, door het koppie erbij te houden, zo min mogelijk onnodige fouten te maken en af en toe door te komen met zijn zo typerende gekapte forehandsmash: hoe doet-ie dat toch?. Superknap gedaan en de eerste seizoensoverwinning voor Ton: van harte gefeliciteerd! Overhees 3 won met 7-3 en is gelukkig van die nare laatste plaats af in een onoverzichtelijke poule (Woerden speelde pas 5 keer, SVE zit al op 8) waarin iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen/verliezen, want na het 10-0 verlies van laagvlieger Vitus 2, won SVE 14 ineens met 7-3 van kampioensfavoriet Elan 5: raarrrrrr…

Onderwijl werd er ook nog wat geladderd: bovenin versloeg Daan uiterst knap en verrassend Peter, maar hij verloor even later van Rik. Daarmee staat (uit het hoofd, dus geen garantie dat het klopt) Rik nu 2e, Daan 3e en Peter 4e. Ergens bovenin de middenmoot versloeg Frank Mario, waarmee hij ook de tussenliggende Leo passeerde. Bovenaan de ladder blijft de onaantastbare Ruben, hoewel: er is nu een geheim recept waarmee hij is te verslaan: daag hem uit om 3 uur ‘s nachts! Gerard deed dat en won met 3-1, een zeldzame overwinning van een Overhezer op Ruben, spectaculair! Was Ruben in tranen? Geenszins, hij kon er wel mee lachen. Topfoto heren!