Het zal niet vaak voorkomen dat binnen een vereniging de helft van de teams kampioen wordt. Ons lukte dat vorig seizoen en het zal best ’s een keer bij andere clubs zijn gelukt. Maar wij doen er nog een schepje bovenop, want dit seizoen is opnieuw de helft van de teams kampioen geworden! Hoeveel clubs leveren deze stunt twee seizoenen achtereen? Dat zullen er niet veel zijn. Wij zijn dus een echte topclub! Maar wacht even: net als vorig seizoen moeten we met het schaamrood op de kaken erkennen dat opnieuw de helft van onze teams degradeert. Dus toch een tobclub? Hoe dan ook, bij ons volgen vreugde en verdriet elkaar snel op, wij delen lief en leed!

Het mooiste nieuws komt van teams 2 en 3, die allebei kampioen zijn geworden! Waar zij vorig seizoen degradeerden, keren zij in het najaar terug in de 3e en 5e klasse. Van harte gefeliciteerd, knap gedaan! Minder nieuws voor teams 1 en 4: zij zullen volgend seizoen op een niveautje lager acteren, in de 2e en 6e klasse. Vorig seizoen proefden zij nog het zoet der kampioenschap, maar nu zijn de druiven zuur. De rollen zijn dus omgedraaid, vreugde en verdriet wisselen elkaar snel af dit sportjaar.

Gevochten als leeuwen hebben ze, Gerben en Mark van Overhees 1. Gerben wist zelfs even zijn ELO-rating even naar een all-time high te tillen dankzij een topprestatie bij de Open Zeister. In de competitie was de tegenstand echter zwaar. Tot de laatste wedstrijd was het team in de race voor plaats 5, waarmee je mag hopen op handhaving. Uiteindelijk werd die 5e plek op één puntje na gemist, bijzonder jammer. Gerben haalde met 50% een nette score; Mark wist drie van zijn 18 potten te winnen en heeft naar eigen zeggen veel geleerd. Het team heeft laten zien dat het mee kan komen met dit niveau, het won met 4-1 van TVS 2 en met 5-0 van Bunshot 1. Maar in andere wedstrijden liep het soms minder. Jammer, er had zeker meer in gezeten.

De mannen van Overhees 2 hebben vanaf het begin bovenaan gestaan, het vloog uit de startblokken met vijf overwinningen op rij en had halverwege de competitie al 41 punten. Daarna liep er wat zand in de machine, maar na de negende wedstrijd (8-2 winst op Almeerspin 4) was het team al onbereikbaar voor nummer 2 Hilversum 14. Jan verloor slechts één potje en scoort een fabuleuze 94%. Alle wedstrijden waarin hij meedeed werden gewonnen, terwijl in de potten waarin hij niet meedeed niet werd gezegevierd. Leo, Frank en Gerard wonnen niettemin zo tussen de helft en tweederde van hun partijen. Een team zonder zwakke schakel dus, terechte kampioen. Gefeliciteerd, volgend seizoen weer terug naar de 3e klasse!

Ook Overhees 3 mag worden gefeliciteerd. Ietwat onverwacht werd het team na de 5e plaats van vorig seizoen teruggezet naar de 6e klasse, waar het absoluut niet thuishoort. Lang werd er nog concurrentie ondervonden van het eveneens sterke UTTC 4, maar met een daverende 10-0 in de laatste wedstrijd tegen Gispen 7 werden de Utrechters knock-out geslagen. Peter en Maurice wisten allebei ongeveer driekwart van hun wedstrijden te winnen, een puike prestatie. Daan scoorde iets onder de helft en Jos, die onverwacht vaak (vijf keer) stond opgesteld, pakte liefst 87% van zijn matches. Slechts twee keer moest hij zijn tegenstander feliciteren. Stefan speelde ook een keer en won er twee van de drie. Goed gedaan mannen, jullie hebben laten zien dat jullie een maatje te groot zijn voor de 6e klasse. Volgend jaar weer een treetje omhoog!

Een maatje te klein was Overhees 4. Nogal een understatement, want vaste spelers Xavier en Allan wisten helaas vanaf de eerste wedstrijd geen rol van betekenis te spelen in de zware 5e klasse duo. Vorig jaar verrassend kampioen, maar het stuntteam van toen was dit seizoen de eenzame fietser, de fietser die bij het eerste het beste heuveltje moet lossen welteverstaan. Slechts twee potjes werden er in totaal gewonnen. Allan levert dan wel een unieke clubprestatie: hij was in zijn eentje verantwoordelijk voor de totale oogst van zijn hele team! Is dat ooit eerder gebeurd in de historie van de club? Waarschijnlijk niet, in elk geval niet de laatste 13 jaar. Is dit überhaupt ooit bij een team van een andere club gebeurd? Geen idee, maar Allan heeft hoe dan ook een sterk verhaal de komende jaren op verjaardagsfeesten en partijen. Naast Allan en Xavier speelde Ton ook een keer en er was een debutant: Rein maakte zijn eerste competitiemeters. Het zoet der overwinning smaakte hij nog niet, maar wie weet heeft hij de smaak van het competitiespelen wel te pakken en weten we hem te contracteren voor volgend seizoen. Dan in de 6e klasse, waar het ongetwijfeld wat makkelijker scoren is.

Het seizoen zit erop, we hebben weer volop genoten. Nog een leuk toetje: het bekertoernooi vanaf begin mei, waarvoor je je nog steeds kan opgeven bij Frank als je dat nog niet heb gedaan. Doen! En op 21 mei gaan we weer de onderlinge strijd aan bij de clubkampioenschappen. Geef Daan even een seintje als je wil inschrijven. Ook daan daar moet je bij zijn!