Na de tweede poulewedstrijd wordt duidelijker hoe de bekerteams ervoor staan. Het goede nieuws: het ziet ernaar uit dat we ons voor het eerst in de clubgeschiedenis gaan plaatsen voor de knock out-fase van het bekertoernooi! Minder goed nieuws is dat dat goede nieuws hoogstwaarschijnlijk alleen voor bekerteam 1 geldt en niet voor het tweede.

Team 1 speelde thuis tegen Werinon 2 en voor de verandering kreeg Overhees in geen enkele wedstrijd een voorgift. Drie begonnen gewoon op 0-0, in de andere potten kregen de Muiderbergers een voorsprong. Het kon niet verhinderen dat de meeste punten in Soest bleven. Peter en Ted wonnen er elk twee, Gerard kwam drie keer als winnaar uit de strijd en Leo (spelend in oud tenue, hij was vergeten z’n nieuwe shirt te wassen) was de ongeslagen man van de avond met vier overwinningen en samen met Gerard ook nog winst in de dubbel. Opgeteld een grandioze 12-6 overwinning, waardoor team 1 comfortabel tweede staat (tien punten voorsprong op nummer drie), ofwel met één been in de knock out-fase van het toernooi. Op 22 mei gaat het de strijd aan met koploper Hoogland 3. Met een 11-7 overwinning wordt Overhees zelfs eerste, wat van belang is: nummers 1 spelen in de vervolgronde tegen een nummer 2 of 3. Word je tweede, dan speel je waarschijnlijk tegen een nummer 1.

 

 

Bekerteam 2 ging op bezoek in Putten bij TVP 2 met gastspeler Gerben de Radder in de gelederen (in iets te krap Overhees-shirt) en dat werd helaas niet de avond van Overhees. Tot en met de dubbels gingen de beide teams gelijk op: Ruben en Rik wonnen hun eerste enkel en samen de dubbel, Mario en Gerben moesten hun tegenstanders feliciteren. Tussenstand 3-3, er leek weinig aan de hand. Maar aan het eind van zijn dubbelpartij knakte er wat in de kuit van Ruben. Uitgerekend de man die zo goed op dreef was in zijn eerste bekercompetitie (5 uit 5 enkelspelzeges) moest de strijd staken, een ongelooflijke aderlating voor het team, dat niet alleen de drie resterende partijen van Ruben moest weggeven aan TVP, maar ook dusdanig van slag was dat ook de anderen niet veel punten meer pakten: Gerben won er nog twee en Mario één en dat was het dan. Einduitslag 12-6, team 2 staat op de laatste plaats en moet een wonder verrichten om zich nog te plaatsen. Het kán wel: als het de laatste poulewedstrijd met 12-6 wint van Hoogland 2 en TVP haalt maximaal zeven punten of juist 14 punten of meer in hun pot tegen REGA 2, dan is het door. Die kans is erg klein, dus uitschakeling is nabij. Maar erger is de toestand van Ruben: we hopen met z’n allen dat zijn kuit snel herstelt, zodat hij in staat is om volgende week mee te doen met de clubkampioenschappen om zijn titel te verdedigen.