Geen beker voor Overhees: in de eerste ronde van de knock out-fase van het bekertoernooi werd ons eerste bekerteam uitgeschakeld door SVE 2: 11-3.

De ratings van de Utrechters waren dermate hoog dat de Overhezers in alle wedstrijden een flinke voorgift kregen, variërend van 0-7 tot wel 0-15. Wat wil je tegen een team met drie eersteklassers en een tweedeklasser. Dankzij die voorgift wist Overhees in verschillende partijen lang bij te blijven, maar zoals zo vaak in de beker werd de op papier zwakste speler met de finish in zicht nog net ingehaald door de sterkste.

Beste man aan de kant van Overhees was Daan. Sean Bakker won nog net met 22-20 in de tweede game van hem, maar Obbe Tuinenburg en Timeas van der Hoeff werden allebei met ruime cijfers in twee games (15-21, 17-21 en 14-21, 13-21) verslagen door onze Daan, die daarmee twee van zijn drie potten won. Heel goed geDaan! Het derde punt voor Overhees werd veroverd door Gerard, die net als Daan van Timeas won, al duurde dat wel een stuk langer: 20-22 in de derde game, weer zo’n fijne knokzege van Gerard.

Ted was er heel dicht bij tegen Obbe, maar met 16-21, 21-19, 22-20 greep hij net mis. En ook in de dubbel was het verschil miniem: samen met Daan haalde hij het net niet tegen Obbe en Timeas (twee keer 21-19). Leo tenslotte hijgde Obbe ook in de nek, maar de Utrechter ontsnapte voor de derde keer: 18-21, 21-19, 21-19. Intussen wonnen de andere SVE’ers (Sean Bakker en Jacob ten Have) tamelijk gemakkelijk hun enkelspelen (al wist Ted nog wel een game te pakken van Sean) en ook, in drie games, hun dubbel. Toen de stand 11-3 was geworden was de zaak beslist, de overige partijen hoefden niet meer te worden gespeeld.

Kortom uitgeschakeld, niet door naar de laatste 32. Jammer, maar verliezen tegen een team als dit doe je met opgeheven hoofd. Overhees 1 heeft een prima bekertoernooi gespeeld, met het beste resultaat ooit voor onze club. Daar mogen we zeker trots op zijn. Chapeau voor onze dappere cupfighters!