Er is de afgelopen weken behoorlijk geladderd, vooral door degenen die nog azen op een finaleplaats. Tot verschuivingen heeft dat echter nauwelijks geleid. Ton boekte een mooie winst, maar bovenin zit de boel muurvast met Ruben en Leo nog steeds op plaats 1 en 2. 

Vorige week was de laatste kans om Leo uit te dagen en dat gebeurde ook: zowel Gerard als Frank probeerden hem van de tweede plaats te verdringen en hoewel met name Frank er na zijn compleet mislukte poging van de week daarvoor nu dicht bij was: beiden slaagden niet in hun missie, Leo hield knap stand. Op zijn beurt probeerde Leo nog wel Ruben van de koppositie te krijgen, maar ook die poging mislukte.

Voor de nummers 3 (Frank) en 4 (Gerard) resteert nog één mogelijke route naar de finale: nummer 1 Ruben verslaan. Frank deed deze week een dappere poging, maar was geheel kansloos, wederom geen wijziging in de stand.

Frank en Gerard vochten ook onderling duels uit, al maakt het weinig uit of je 3 of 4 staat: je staat niet in de finale en je kan vanuit beide plekken iedereen boven je uitdagen. Maar Gerard probeert altijd en eeuwig het beste uit zichzelf te halen, een instelling die hem ver brengt. Hij daagde zowel vorige als deze week Frank uit. Beide wedstrijden volgden een vergelijkbaar patroon: Frank die goed start, Gerard die knap langszij komt, maar uiteindelijk toch twee keer Frank als winnaar. Ook hier dus geen enkele wijziging in de stand op de ladder, al zijn het wel vaak spannende en mooie potten tussen Gerard, Frank en ook Leo, met opvallend vaak 3-2 als uitslag.

De enige wijziging in de stand viel verder naar beneden te noteren: Mario moest na een paar lekker luie weken weer stevig aan de bak, want Ton daagde hem uit. En met Ton weet je: als-ie het op z’n heupen heeft, kijk dan maar voor hem uit! Mario was nog niet helemaal terug in het ritme en Ton wist daar optimaal gebruik van te maken, hij boekte verrassend een knappe overwinning en klom twee plaatsen op de ladder: hij passeert niet alleen Mario, maar ook Maurice. Een perfect getimede move!

De laddercompetitie duurt nog één week en dan volgt de grote finale om Het Gouden Laddertje. Die staat gepland op 26 juni, maar het is niet zeker of die dan door kan gaan. Mocht Leo de finale halen, dan lukt dat in elk geval niet. Nieuwe spelregel: de finale wordt gespeeld op de eerstvolgende dag na 26 juni waarop beide finalisten aanwezig zijn.