De competitie zit er weer op, we hebben er het beste van gemaakt. De resultaten van de vier teams overziend is er toch sprake van enige teleurstelling. Het goede nieuws is dat geen van de vier teams als laatste eindigde en rechtstreeks degradeerde, het mindere nieuws is dat Overhees 2 de kampioensrace net niet wist vol te houden en dat team 3 misschien net te weinig punten heeft om in de 5e klasse te blijven.

Team 1 is er wederom in geslaagd een geduchte tegenstander te zijn voor alle teams in hun 3e klasse. Vooral de 85% van Ruben en ook de 58% van Aloys zorgden voor de nodige punten. Reyer, Meindert en tweevoudig invaller Gerard van den Broek hadden meer moeite met scoren. Ons vaandelteam eindigde als vijfde, met een puntentotaal dat volstaat voor handhaving. Heel knap!

Overhees 2 was lang in de race voor het kampioenschap, maar een grote nederlaag tegen concurrent Smash gaf de doorslag in het voordeel van de Woudenbergers. Een smet op een verder heel goed seizoen en Gerard de Jong en Stefan toonden met beiden 63% aan naar 4e klasse-niveau te groeien. Daarnaast hielpen ook Aart en ‘vaste invaller’ Jos het team aan de nodige punten. Overhees 2 was het afgelopen seizoen ons best presterende team en eindigde op plaats 2.

Team 3 leeft tussen hoop en vrees: het is de vraag of het behaalde aantal punten genoeg is voor handhaving in de 5e klasse. Op de laatste speeldag werd gelijkgespeeld tegen de nummer laatst Elan en dit zou nog wel eens vervelende gevolgen kunnen hebben. Overhees 3 finishte als vijfde en dus in de gevarenzone, terwijl het ook plaats 4 of zelfs 3 had kunnen zijn. Laten we hopen dat onze vrienden degradatie bespaard blijft, want Peter (58%), Rob (43%) en ook Bart en Daan (27 en 26%) hebben laten zien dat ze te goed zijn voor de 6e klasse.

Ook Overhees 4 is geëindigd als eennalaatste, al is dat in hun geval de vierde plek. Toch is er progressie geboekt vergeleken met vorige seizoenen: er is een straatlengte voorsprong op de nummer laatst, wat hoop biedt op toekomstige aansluiting bij de middenmoot. Maurice (76%) en Frank (67%) wonnen het merendeel van hun partijen, terwijl het Alex, Arie en Rinus minder meezat.

One thought on “Tikkeltje teleurstelling na einde najaarscompetitie

Reacties gesloten