Clubkampioen 2013 Ruben

Clubkampioen 2013: Ruben

Voor de tweede keer op rij heeft Ruben gisteravond het clubkampioenschap van Overhees op zijn naam geschreven. In een mooie finale wist hij Aloys met 3-1 te verslaan. Het was de apotheose van een geslaagd toernooi, waarin de mannen van Overhees 1 op de eerste drie plaatsen eindigden, want in de troostfinale wist Reijer Gerard te verslaan.

De animo was traditioneel groot: in de eerste ronde streden 15 deelnemers in vier poules om acht plekken in de kwartfinales, de A-groep. Naast Ruben, Aloys, Reijer en Gerard wisten Jos, Mike, Aart en Frank zich te plaatsen. Een grote verrassing was dat Frank won van Stefan, die daardoor het kampioenschap moest vervolgen in de B-groep. Toch pakte Stefan alsnog een prijs, door in de B-groep als winnaar te finishen. Rob werd in die groep tweede en Daan derde. Verrassend was de vierde plaats van Alex. Hij versloeg Bart en greep daarmee eveneens een beker.

In groep A moesten Ruben, Aloys, Reijer en Gerard eerst de overige kwartfinalisten verslaan, waarna Mark een loting verrichte om de halve finales te bepalen: Ruben tegen Reijer en Aloys versus Gerard. Deze laatste partij was een echte thriller. Aloys viel aan en Gerard verdedigde en het was weer zo’n avond waarop Gerard alles leek terug te hebben. Aloys moest heel diep gaan, maar plaatste zich wel voor de finale, in vijf sets waarin het verschil steeds heel klein was.

4e plaats groep B: Alex

4e plaats groep B: Alex

Een oude sportwet zegt dat wie diep moet gaan in een halve finale dit vaak moet bekopen in de finale. Zo ook gisteren: in een best-of-three wist Gerard in de strijd om de derde plek nog wel een set te pakken, maar het brons ging uiteindelijk toch naar Reijer. Daarna was het tijd voor de grote finale, waarin Aloys en Ruben demonstreerden waarom zij daar stonden: het tafeltennis was van hoog niveau en de toeschouwers kregen verschillende prachtige rally’s te zien. Aloys scoorde regelmatig met zijn forehand smash en Ruben wist met veel gevoel uit de meest onmogelijke posities de bal met effect op de tafel te krijgen. Vooral de bal die Aloys richting kleedkamer smashte, maar die Ruben vlak boven de grond nog buiten de netpost om wist terug te krullen was wonderschoon. Toch had Ruben niet op alle aanvallen van Aloys een antwoord en het was dan ook Aloys die de eerste set naar zich toe trok. Daarna moest Ruben aan de bak. Zijn aanvallen bleven snel en zuiver en na Gerard ondervond ook Aloys aan den lijve de slopende vijfsetter in de halve finale. Hij ging meer fouten maken en kon het uiteindelijk niet meer bolwerken: Ruben won achtereenvolgens de tweede, derde en vierde set en kroonde zich daarmee voor de tweede keer op rij tot clubkampioen van Overhees.

Toernooiorganisator Daan bedankte na afloop Lisa voor het bijhouden van scores en standen, Rob voor de goed verzorgde catering en ging toen over tot de prijsuitreiking, waarin Mark de bekers uitreikte en de wisseltrofee overhandigde aan Ruben. Vervolgens werden de jubilarissen van onze club geëerd met een speciale Overhees-reversspeld: Daan en Jos voor 30 jaar lidmaatschap en Rinus, die 35 jaar lid is en op een paar maanden na de hele clubhistorie heeft meegemaakt. De jubilarissen zullen hun speld met trots dragen bij het feest ter ere van 35 jaar Overhees op 31 mei aanstaande!