Klaar om te vechten voor een minieme kans op plaatsing voor de knock-out fase van het bekertoernooi arriveerden de matadoren van Overhees gisteravond in zaal Orlando. Vooral Peter, die zich op Texel goed had kunnen opladen voor wat zijn eerste bekerwedstrijd zou worden, stond te popelen om het strijdperk te betreden. Maar het inslaan duurde allengs langer en er was in de verste verte nog geen tegenstander te bekennen. Bijmaat 3 liet het afweten, ons in het ongewisse latend waarom.

Pas vandaag bleek dat een van hen om kwart over 5 via onze Facebook-pagina had geschreven dat ze niet zouden komen opdagen vanwege blessures en verhinderingen en dat ze even na 5 uur tevergeefs hadden geprobeerd de zaal te bellen. Blijkbaar vonden de Huizers dit een goede manier om ons te laten weten dat ze niet zouden komen, kennelijk in de veronderstelling dat wij om 5 uur in de zaal zijn als we om kwart over 8 moeten spelen, of denkend dat wij de hele dag door onze Facebook-pagina in de gaten houden.

Hoe dan ook: gespeeld werd er niet, waardoor wij uiteraard een 18-0 zege rapporteerden aan de bond. Deze heeft Bijmaat om uitleg gevraagd. De Huizers gaven aan dat ze het team terugtrekken als gevolg van blessures, waardoor de bond reglementair alle uitslagen tegen Bijmaat heeft geschrapt. Resultaat: Overhees eindigt op 10 punten (behaald tegen Hoogland en HTTC), maar Hoogland en HTTC hebben allebei al meer dan 10 punten (behaald tegen ons) en spelen nog tegen elkaar. Overhees ligt er dus uit. Hoe schlemielig is dat? Best wel schlemielig, maar Peter is er het ergst aan toe: hij heeft niet één bekerpotje kunnen spelen.

One thought on “Overhees op schlemielige wijze uit bekertoernooi

 1. Frank,

  wederom mijn complimenten voor het mooie bericht, echter vind ik het van de Bijmaat een schertsvertoning om d.m.v. Facebook en daarna om 17.00h naar de zaal te bellen om zich af te melden, onder het mom van blessure’s of wat het al niet mogen zijn. Als ze de reglementen hadden doorgelezen, dan waren ze de volgende passage tegen gekomen:

  Invallen: Ieder die lid is van een bekerteam of gerechtigd is lid te zijn van een bekerteam, mag invallen in elk ander team wanneer door betrokken speler nog niet eerder is gespeeld.
  Na een invalbeurt mag een speler nog slechts spelen in dat team waarin hij is ingevallen. Motivatie: Dit biedt ruime mogelijkheden tot invallen.
  Ook nog niet opgegeven spelers van een team mogen invallen.
  Deze spelers mogen ook weer lid zijn van andere verenigingen.
  De regel voorkomt dat (sterke) spelers, uitgeschakeld in hun eigen team,
  verder deelnemen in andere teams.

  Ik heb er een nare smaak van in mijn “bek” gekregen, doe je eindelijk eens aan iets mee, wordt je hiermee geconfronteerd. Door dit voorval kan je dus nooit tot de beste nummers 3 geraken om alsnog door te kunnen gaan in de bekercompetitie.

  Dit getuigt niet van enig sportiviteitsgevoel van de Bijmaat.

Reacties gesloten