Trotse koploper Peter na winst op Daan

Het was dringen op de ladder de afgelopen twee weken. Vooral gisteren was het aantal wedstrijden nauwelijks bij te houden, laat staan de uitslagen. Gelukkig werden de bordjes wel netjes verhangen als dat nodig was en zo werd aan het eind van de avond duidelijk dat Peter de nieuwe koploper is en dat Ruben naar de runner-up positie is gesprint.

Een goed getimede aanval bracht Peter nog voor het eind van de avond al op nummer 4 (hij kwam van 7) en toen was er nog tijd voor een pot om de koppositie van Daan. Die verdedigde zich met hand en tand, maar Peter kwam als overwinnaar uit de strijd. Voorlopig voet hij de ladder aan, want Peter smeert ‘m de komende weken. Slim!

En alsof Daan nog niet genoeg had geleden werd hij ook nog eens uitgedaagd door de hongerige Ruben, die zijn jacht startte vanaf plek 10 en na wat andere slachtoffers te hebben gemaakt ook Daan verschalkte en nu dus al op 2 staat.

Stand per 9 januari 2018

Achter Daan vinden we Rik. Hij is als gloednieuw lid een beetje gematst en hoefde niet onderaan te beginnen, maar is door de organisatie vorige week een startplek in de subtop gegund, op 4. Rik is zelf in de aanval gegaan, maar werd ook door anderen aangevallen. Het resultaat is dat hij zich staande heeft weten te houden op 4. En dat is knap, want achter hem vinden we allemaal zakkers: Allan, Ton, Mario, Maurice en Jan verloren drie plaatsen.

Onderin wordt ook flink gestreden, maar in die regionen blijkt het vooralsnog lastig om grote stappen voorwaarts te maken. Leo, Gerard en Frank liggen flink in de clinch met elkaar en nadat Leo via winst op Gerard zowel Gerard als Frank had gepasseerd, sloeg hij een aanval van Frank af na een 2-0 achterstand, een matchpoint tegen in de vierde game en een 5-0 achterstand in de beslissende game. Vervolgens klom Gerard weer toen ook hij met 3-2 van Frank won, eveneens na een 2-0 achterstand. Frank kan weer bijna van voren af aan beginnen met zijn pogingen de ladder te beklimmen en hetzelfde geldt voor Ted, die duikelde van 8 naar 15, o.a. door verlies van Mark, die afscheid nam van de laatste plaats en nu op 14 staat.