De voorjaarscompetitie is begonnen en de eerste resultaten van de verschillende teams stemmen hoopvol. Teams 1 en 2 begonnen met een 7-3 overwinning. Team 3 had twee wedstrijden nodig om eveneens op zeven punten te komen, maar het heeft al wel de titelfavoriet gehad.

Overhees 1 trapte vorige week thuis af tegen Woerden 6. Tot aan de achtste wedstrijd gingen alle duels op één viergamer na in drie games, dus dat schoot lekker op. Mark was in bloedvorm, hij kreeg alle Woerdenaren er zonder pardon onder en speelde uiterst gefocust: man van de wedstrijd! Stefan verloor zijn eerste twee wedstrijden weliswaar met 0-3, maar zeker tegen Adri Faase was dat wel geflatteerd (12-14, 5-11, 9-11). Zijn moment of fame kwam laat op de avond gelukkig toch nog, toen hij een 0-2 achterstand tegen Raymond Sol rechttrok en met 3-2 onverwacht en ongelooflijk knap won. Op dat moment had ook Ruben al twee overwinningen (en de dubbel met Mark) in de pocket, maar helemaal aan het eind van de avond kreeg hij alsnog een bittere pil te verwerken: Wouter Blok verschalkte hem verrassend met duidelijke cijfers (7-11, 6-11, 5-11). Zo werd het 7-3, een mooie start van ons eerste, dat deze week uit tegen het eveneens goed gestarte HTTC 3 speelt.

 

Team 2 speelde deze week zijn eerste wedstrijd, de tegenstander heette TVS 3 uit Scherpenzeel. Frank, Ted en Peter schoten goed uit de startblokken door alledrie hun eerste pot te winnen. De overwinning van Peter was een regelrechte stunt: Kees de Koning (met ‘dood’/’rood’ rubber dat meer roestbruin is dan rood – mag dat wel van de ITTF?) kreeg geen vat op de backhandjes van Peter, die via 13-11, 7-11, 11-6 en 11-7 tientallen ratingpunten omhoogschoot. Ted en Frank waren allebei kansloos tegen Kees, wat de prestatie van Peter extra glans gaf. Het waren ook Ted en Frank die verantwoordelijk waren voor het derde verliespunt, want in de dubbel wisten zij een 2-0 voorsprong te verkwanselen, heel jammer en erg onnodig. Gelukkig kwam het omgekeerde ook voor: Peter en Frank kwamen in hun laatste pot allebei 0-2 achter en keken ook in de derde game tegen een achterstand aan (Frank zelfs 4-8), maar wisten allebei nog te winnen. Een ware houdiniact van Frank en een curieuze wedstrijd van Peter. Hij sloeg een service van tegenstander Nico Wallet in het net, maar scheids Frank gaf gehoor aan het appèl van Peter, die een netservice had gezien. Nico accepteerde dat in eerste instantie, maar nadat Peter vervolgens een reeks punten op rij scoorde gaf hij blijk van zijn teleurstelling over dit moment, dat achteraf de ommekeer in de wedstrijd bleek te zijn. Nico gaf de pot min of meer weg. Een smetje op een voor Overhees 2 prima start, met twee keer winst voor Ted en Frank en met Peter als man of the match met drie keer kassa! Een mooie 7-3!

Team 3 heeft al twee wedstrijden gespeeld. Vorige week kwam Elan 5 op bezoek, precies een jaar na hun bezoek aan Orlando op die dramatische avond van 24 januari 2017. Leo had traktaties geregeld om nogmaals zijn dank te onderstrepen voor wat de Elanners, Overhezers en Shotters toen hebben gedaan, wat door iedereen zeer op prijs werd gesteld. Maar het ging natuurlijk wel weer gewoon om de punten. En die gingen in de meeste gevallen naar Elan, het team dat ongetwijfeld gaat voor het kampioenschap. Daan, Ton en onze allernieuwste kracht Rik wisten twee punten in eigen huis te houden. Daan won van Dick Brander en Rik wist in zijn eerste competitieduel ook al meteen een wedstrijd te winnen, wat geweldig knap is. Hij gaf Gert van Drie in een fenomenale wedstrijd met 3-1 het nakijken en kan terugzien op een geslaagd debuut. Elan was echter ook blij, met de 2-8 overwinning.

Deze week speelde team 3 uit tegen Vitus 2 in dat o zo gezellige Vitusgebouw in Blaricum (zie de foto, Mario staat ergens tussen de bloemstukken, wanddecoratie en kandelaars). Er werd een 5-5 gelijkspel in de wacht gesleept. Ook hier een memorabel moment: de tweede competitiezege van Allan! Hij ging van kop af in de eerste pot van de avond en was duidelijk sterker dan Emile Brouwer (5-11, 11-7, 9-11, 7-11). Daarna duurde het even voor Overhees weer doorkwam, want pas bij 4-1 voor Vitus wisten Mario, Daan en opnieuw Mario de stand gelijk te trekken. En in de laatste wedstrijd pakte ook Daan zijn tweede winst, dus in totaal werden vijf punten bijeen geslagen. Niet slecht!