Maurice en Xavier Bloemen hebben bij de start van de laddercompetitie optimaal gebruik gemaakt van de reglementen om een ladderkaping uit te voeren, waardoor zij na de eerste ronde de nummers 1 en 2 op de ladder zijn. Een sterk staaltje familieteamwork!

Xavier ging de competitie als koploper van start, Maurice was de nummer 4. Een mooie uitgangspositie voor een Bloemencoup: Xavier lag net binnen het bereik van Maurice om uit te dagen en bij winst zou Maurice naar 1 stijgen en Xavier zakken naar 2. En zo geschiedde! Matchfixing? We nemen aan van niet en dat de broers gestreden hebben voor elk punt.

De huidige bezitter van wisseltrofee Het Gouden Laddertje, Ruben, moest als speler met de hoogste rating onderaan de ladder beginnen en is gelijk maar aan de slag gegaan: vier plaatsen omhoog na o.a. winst op Mark. Zo werd er nog wel meer geladderd, zo veel dat uw verslaggever het niet helemaal op een rij had. Wat hij nog wel meekreeg is dat Daan won van Allan, Frank en Mario van Peter en Jos van Leo. Dus volop actie meteen aan het begin, vlak voor de zomerstop weten we wie dit jaar ladderkoning wordt.