jan

janMaandag speelde team 3 in Nieuwegein tegen VTV 11. Jan debuteerde prima, Mario hield zijn 100% intact en het team zegevierde opnieuw: 4-6.

Dat Jan een ‘aardig balletje’ kan slaan was al meteen duidelijk toen hij een jaar geleden bij de club binnen kwam wandelen. De vraag was alleen of hij zijn soepele slag ook in wedstrijden kan tonen. Dat bleek het geval, want zijn eerste twee singles tegen Cees van de Ven en Piet Ester werden gewonnen en tussendoor boekten Jan en Daan ook in de dubbel succes. Een superstart voor Jan! Toch maakte hij laat op de avond nog kennis met een bekend fenomeen in de tafeltennissport: ongewild meegaan in het spel van je tegenstander. Door Wim Hartog, ervaren als die is, liet Jan zich meeslepen in een spel dat Jan niet ligt, met als resultaat een nederlaag waar Jan zelf misschien wel op winst had gerekend. Geeft niks Jan, dit gevoel kennen we allemaal en het is leerzaam: volgende keer zul je je minder gauw laten foppen.

Kijk maar naar Mario: die is ook nog maar kort bezig en weet hoe het voelt om te verliezen terwijl je zeker niet de mindere speler bent. Dit seizoen lijkt hij daar echter doorheen te kunnen breken en wedstrijden over de streep te kunnen trekken. Mario won ze net als vorige week alledrie en scoort tot nu toe 6 uit 6, een puike prestatie!

Daan is tot nog toe zoekende dit seizoen. Hij moet erg wennen aan een nieuwe bril, een lastig probleem dat hem onzeker maakt. Hij leverde zijn singles in, maar het lijkt een kwestie van tijd tot de oplossing is gevonden. Dat komt vast goed en hij droeg maandagavond wel bij aan de winst in de dubbel en zo aan de 4-6 overwinning van team 3, dat na deze speelronde 1 of 2 staat.