Na de wegens het coronavirus afgebroken voorjaarscompetitie, een ellenlange tafeltennisloze periode, een tijdje behelpen in de buitenlucht en de herstart binnen met de nodige aanpassingen, is er eindelijk weer zicht op het echte werk: de najaarscompetitie 2020, met de nodige aanpassingen om het virus zo min mogelijk kans te geven.

Hoe het gesteld is met de ventilatie in de diverse zalen en in hoeverre dat van invloed is op mogelijk besmettingsgevaar is lastig in te schatten, maar nu er alweer een aantal weken binnen wordt gesport zonder grote uitbraken (de uitbraken die er zijn lijken vrijwel niet te zijn veroorzaakt in sportzalen) mogen we hopen dat, met de bekende voorzorgsmaatregelen, er weer competitie kan worden gespeeld. In zowel de reguliere als de duocompetitie zal er niet worden gedubbeld. Dubbelen wordt weliswaar momenteel niet afgeraden door RIVM, NOC*NSF en NTTB, maar het afdelingsbestuur wil rekening houden met spelers die veiligheidshalve toch liever niet dubbelen en daarom dit onderdeel in de komende competitie laten vervallen, een redenering die zeker valt te volgen. In de reguliere competitie worden er daarom maar negen partijen gespeeld en zijn er dus in totaal maar 90 punten te veroveren, in de duocompetitie is een alternatief bedacht om de avond niet nog korter te maken dan hij al is: nadat alle spelers tegen elkaar hebben gespeeld en er dus vier potten zijn afgewerkt, wordt er een vijfde partij gespeeld waarin de 1e game gaat tussen A en X, de 2e game tussen B en Y en de 3e game is B vs. X. Staat het dan 3-0 of 0-3, dan is het einde wedstrijd. Bij 2-1 of 1-2 gaat de 4e game tussen A en Y. Wordt het dan 2-2, dan volgt een 5e game waarin beide teams een speler naar keuze mogen opstellen. Jaja, daar moet je voor gestudeerd hebben! Gelukkig hebben wij met Ton in ons duoteam een wiskundeknobbel aan wie je dat wel over kan laten. Op het eerste gezicht lijkt het in elk geval slim om de ‘kopman’ of degene die ‘er het meeste zin in heeft’ thuis op B en uit op X te noteren, want die speler zal in de laatste wedstrijd bij een mogelijke einduitslag van 3-0 of 0-3 een game meer moeten/mogen spelen dan A en Y. Bent u daar nog? Nou goed, alle teams starten gewoon weer op hetzelfde niveau als in het voorjaar, toen de competitie net over de helft abrupt werd afgebroken. Dus geen enkel team is gepromoveerd of gedegradeerd.

Overhees 1 had in het voorjaar met drie spelers een wat magere bezetting en is, ook omdat Mark niet altijd beschikbaar is en Ruben heeft aangegeven te willen minderen, uitgebreid met Jan. Een overgang van de 4e naar de 2e klasse is voor hem een erkenning van de potentie die in hem schuilt, maar ook een erg grote stap. Hier en daar een zege zou al een geweldige prestatie van hem zijn, we mogen nergens op rekenen en het zal vooral erg leerzaam worden voor hem. Ook Mark zal op papier op één speler na alleen maar sterkere tegenstanders treffen, Ruben is op papier in de 2e klasse C een middenmoter en Gerben een subtopper. Kortom: team 1 zal het heel moeilijk gaan krijgen. LTTC 1 is titelfavoriet, Hilversum 7 en Bijmaat 2 zijn de outsiders, REGA 4 en VEV 1 de teams waarmee de strijd om lijfsbehoud zal moeten worden gestreden. Op het eerste gezicht een zware opgave.

Team 2 zit in de 4e klasse A en is dus Jan kwijt, maar heeft met het kwartet Leo, Gerard, Stefan en Frank genoeg speelruimte en bovendien Jos achter de hand als supersub. ATC Almere 6 lijkt hier het sterkt en ook LTTC 3 beschikt over een goed team. Ons tweede zou goed moeten kunnen meekomen met Almeerspin 6, terwijl REGA 6 en vooral VEV 4 eronder zouden moeten kunnen worden gehouden. Een gooi naar de titel lijkt te hoog gegrepen, maar een plek in het linkerrijtje is een nobel streven.

In de 5e klasse F mogen we ons verheugen op twee nieuwe derby’s met onze vrienden van SHOT. Overhees 3, waarin Daan in de plaats is gekomen van Ted, treft SHOT 9 en dat is zelfs de openingswedstrijd, op vrijdag 18 september ‘uit’. SHOT 9 is een jong team en lijkt aan ons derde gewaagd, net als ZETA 1. Bij SVE 12 zijn de verschillen binnen het team vrij groot, dus daar hangt het nogal van de opstelling af. Laren 3 steekt er op papier een stukje bovenuit en zal voor de titel gaan, Hilversum 15 lijkt kwetsbaar. Al met al een tamelijk bont geheel, voorspellen is een hachelijke zaak. Maar wij hebben alle vertrouwen in Rik, Mario, Maurice, Peter en Daan en zetten ook hier in op een plek in het linkerrijtje!

Overhees 4 is het eerste team dat in actie komt, op maandag 14 september uit bij SC ’t Gooi. Het vierde zag Daan overgaan naar team 3 (al is hij nog wel eventueel beschikbaar voor team 4) en gaat daarom van regulier naar duo. In de duo-6e klasse D is Reflex Maarn 3 topfavoriet en Almere United 3 heeft ook een goed team. Met ZTTV 6, SC ’t Gooi 1 en Maarssen 11 lijkt team 4 goed te kunnen wedijveren, al zijn ook hier de onderlinge verschillen binnen teams groot en zal de opstelling van invloed zijn. Allan, Xavier en Ton kunnen gaan voor een plek in de middenmoot, al zou het dan wel fijn zijn als Allan op tijd is hersteld van de liesblessure die hem momenteel teistert.

Succes allemaal en veel plezier vooral!