Opnieuw zullen we het wegens een oplevend coronavirus zonder onze geliefde clubavonden moeten doen in deze normaal zo gezellige tijd van het jaar: de laatste competitiewedstrijd ging niet door, het handicaptoernooi ook niet, geen finale laddercompetitie, geen clubavondjes rond kerst en oud en nieuw, geen nieuwjaarstoernooi. Dit vanwege een avondlockdown die in elk geval t/m 14 januari duurt. We hopen op 18 januari weer te mogen herstarten.

De competitie kende een vreemd slot: alle teams moesten nog één wedstrijd spelen toen de avondlockdown werd afgekondigd. De competitieleiding besloot om de uitslag van de eerste wedstrijd tussen de teams die nog tegen elkaar moesten spelen ook voor de tweede wedstrijd te hanteren. Voor team 2 had dit het aangename gevolg dat het uiterst nipt Elan 2 passeerde op de ranglijst. Met evenveel punten en twee keer 5-5 tegen elkaar moest het aantal gewonnen games in de onderlinge duels worden geteld: 38-37 voor Overhees en een vijfde plek in de eindstand. Of het genoeg is om komend seizoen weer 4e klasse te mogen spelen is afwachten, maar er is hoop. Voor de andere teams had het besluit van de competitieleiding geen gevolgen voor de eindstand op de ranglijst. Team 1 finishte op een enorm knappe derde plek, het derde verwezenlijkte hun doel om niet als laatste te eindigen; ook zij werden vijfde. Inmiddels zijn de teams voor het komende seizoen ook alweer opgegeven. Omdat team 2 het afgelopen seizoen met vijf spelers die vaak willen spelen wel erg ruim in het personeel zat, gaan we het weer proberen met vier teams. Goed nieuws natuurlijk, al zitten we dan weer vrij krap in de spelers en hopen we hier en daar af en toe een reservespeler te kunnen inschakelen.

Ons altijd gezellige handicaptoernooi ging voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door en de gezellige decemberclubavonden worden met de avondlockdown ook door onze neus geboord. De eind dit jaar geplande finale van de laddercompetitie, die tussen de lockdowns door inmiddels toch al een erg sluimerend bestaan leidde, kan ook niet doorgaan. Wellicht is het beter om te zijner tijd opnieuw te starten met een nieuwe ladder. Het nieuwjaarstoernooi, dat Ton twee jaar geleden voor het eerst organiseerde en waarvan we een mooie nieuwe traditie wilden maken, kan ook niet doorgaan. Volgend jaar beter zullen we maar hopen.

Zo ploeteren we verder en hebben we onze blik gevestigd op de eerste dinsdag na het gehoopte einde van de avondlockdown, 18 januari 2022, en de daarop volgende voorjaarscompetitie. Er is nog weinig van te zeggen of die door kan gaan, we zullen het wel zien. Desalniettemin: fijne kerstdagen en een goed 2022 voor iedereen en ieders naasten. Wees voorzichtig en blijf gezond.