Na een complete Overhees-lockdown van ruim twee maanden zijn we dinsdag 12 mei eindelijk weer – een heel klein beetje – begonnen! Na de domper die het kabinet ons bezorgde door binnensport pas vanaf 1 september weer toe te staan, zijn we naarstig op zoek gegaan naar een alternatief. Buiten sporten in groepen is voor volwassenen weer toegestaan vanaf 11 mei (weliswaar met allerlei restricties) en dus hebben wij onder het motto ‘iets is beter dan niets’ deze voor tafeltennissers onnatuurlijke habitat toch maar opgezocht: naar buiten met die tafels!

Al snel na de bekendmaking van het kabinet van de nieuwe (on)mogelijkheden in verband met het coronavirus zijn we in overleg getreden met elkaar, met de gemeente en met Shot en bleek na wat aarzelingen, aanpassingen en vooral veel flexibiliteit mogelijk wat we nooit voor mogelijk hadden gehouden: dat we als Overhezers nog eens ons geliefde spelletje buiten zouden beoefenen. Natuurlijk: regen is niet fijn voor de tafels, wind zorgt al snel voor een handicaptoernooi-gevoel in plaats van serieus tafeltennissen en de invallende duisternis maakt onze clubavondjes wel erg kort (van 20 tot uiterlijk 22 uur), maar het is een begin en in deze barre tijden is een Overhezer kinderhand al gauw gevuld. 

Daar gingen we dan: vier afgeschreven tafels (beschikbaar gesteld door Shot, waarvoor heel veel dank) naar buiten sjouwen en neerzetten rond de mooie plataan (zou zonde zijn als die straks ook plat zou gaan) naast de parkeerplaats voor Orlando. Plaats genoeg, die anderhalve meter is geen probleem. Wel even opletten voor de overige strikte voorwaarden: er mag bijvoorbeeld geen gebruik worden gemaakt van kleedkamers en douches (en ook niet van de wc), er mag niet worden gedubbeld (want bij dubbelen kun je niet genoeg afstand houden), er moet vooraf worden ingeschreven (want met vier tafels kunnen we dus maar acht mensen laten spelen), er mag niet gezellig worden nagekaart (in verband met het samenscholingsverbod) en uiteraard moeten de desinfectietools binnen handbereik zijn (om handen en materialen te ontsmetten). Bij regen gaat het feest al zeker niet door en bij te veel gegadigden heb je kans dat je een weekje moet overslaan. Nogal een onaantrekkelijke verzameling voorwaarden, maar het is niet anders.

Gelukkig laten we ons plezier er niet door bederven, het was die eerste keer lekker om na zo’n lange tijd weer te spelen (gelukkig was het droog en vrijwel windstil) en het was vooral heel fijn om elkaar weer te ontmoeten tijdens onze geliefde clubavond. Een groot compliment aan alle leden van Overhees voor hun geduld en optimisme tijdens deze crisis. Zo slepen we elkaar door deze lastige tijd! Voorlopig gaan we op deze voet door (laat aan Frank weten welke dinsdagen je wil komen en hij laat weten of er plek voor je is of niet) en intussen hopen we dat we snel weer naar binnen mogen.

One thought on “We zijn weer begonnen! Buiten…

  1. Goed geregeld Frank, we waren er heel blij mee.
    Mooi verhaal.

Reacties gesloten