Beker NTTB Afd. MiddenDe competitie is alweer afgelopen, maar de zomerstop is nog ver weg. Om de tussenliggende periode een beetje leuk door te komen hebben sommige leden aangegeven mee te willen doen aan de bekercompetitie. Voor hen is er goed nieuws: Overhees doet een gooi naar die fraaie bokaal met grote oren!

De bekercompetitie is anders dan de normale competitie: er wordt best-of-three gespeeld tot de 21, een team telt vier spelers van verschillend niveau en je treft tegenstanders die in de competitie in een andere klasse uitkomen (en dus een (veel) hogere of lagere rating hebben). Spelers met een lagere rating krijgen een voorgift. Een speler met rating 150 krijgt bijvoorbeeld volgens de voorgifttabel een 8-0 voorsprong op een speler met rating 275.

Een team bestaat uit vier, vijf of zes spelers. Tijdens wedstrijdavonden spelen er vier. Zij spelen op twee tafels elk tegen de vier spelers van de tegenstander. Daarnaast worden twee dubbels gespeeld. In totaal 18 wedstrijden per avond. Teams worden ingedeeld in poules van vier. In de poulefase speelt elk team drie wedstrijdavonden. Uitslagen en standen worden gepubliceerd op de website van de NTTB afdeling Midden. De nummers 3 en 4 in de poule zijn uitgeschakeld en de nummers 1 en 2 gaan door naar de volgende ronde. Vanaf dat moment gaat de knock-out fase in, net zolang tot er nog één team over is: de bekerwinnaar.

De bekerwedstrijden beginnen in de week van 29 april. Wie overweegt mee te doen moet er wel rekening mee houden dat Overhees in de poulefase om verschillende redenen meestal uit zal spelen, merendeels niet op dinsdag.

Wil je je inschrijven voor de bekercompetitie? Meld je dan aan bij Frank. Doe dat wel zo snel mogelijk. In elk geval deze week, want we moeten ons uiterlijk 22 april inschrijven bij de bond.