De winnaar van Het Gouden Laddertje 2018 is Ruben. In een niet echt zinderende finale won hij in drie games van Leo, die knap de finale haalde, maar daarin vrij kansloos ten onder ging. Ruben prolongeert daarmee zijn titel.

De finale werd een weekje uitgesteld, waardoor deze werd gespeeld op de eerste ‘kantineloze’ dinsdag, een warme dag met ook nog een op papier mooie WK voetbalwedstrijd (Engeland – Colombia) op het programma. De publieke belangstelling viel daardoor een beetje tegen, maar het publiek dat aanwezig was, was wel zeer enthousiast (kijk maar naar Ton op onderstaande foto).

Het werd niet echt een spannende finale, maar die voetbalwedstrijd leek ook nergens op, dus er hadden best een paar toeschouwers meer in de zaal mogen zijn.

Hoe dan ook: Leo en Ruben gaven het beste van zichzelf. Ruben was al in de eerste maand van de laddercompetitie opgeklommen naar de top en gaf die positie niet meer af, Leo moest zware wedstrijden doorstaan om de finaleplek veilig te stellen. Hij deed er alles aan en in het begin van de pot bleef hij prima bij: in de eerste game wist hij via mooie aanvallen nog op een 8-7 voorsprong te komen. Ruben echter stelde vanaf dat moment duidelijk orde op zaken en met veel snelheid, kracht en precisie pakte hij de eerste game (11-8), de twee ook (11-nogwat) en de derde eveneens (11-6). En net als in 2017 (toen hij de finale won van Gerard) mocht Ruben na afloop dat prachtige Gouden Laddertje mee naar huis nemen, voorzien van inscriptie, ofwel: zijn naam werd er voor de tweede keer op geschreven met een dikke zwarte Eddingstift. Gefeliciteerd!

Volgend jaar natuurlijk nieuwe kansen voor iedereen in de laddercompetitie 2018/’19!