Na de uitglijder vorige week, toen Overhees 2 de koppositie in de 5e klasse G verloor aan Smash door in een rechtstreeks duel met 9-1 het schip in te gaan, herstelde Overhees 2 zich gisteravond. Van SVE werd thuis gewonnen met 8-2.

Het kostte moeite om de opstelling te maken: de afwezigheid van Aart, Mark en reserve Jos zou worden opgevangen door Bart van team 3, maar die moest zich ziek afmelden. In allerijl werd Frank van het vierde opgetrommeld voor zijn debuut in de vijfde klasse.

Hij kende een stroeve start en verloor van de op papier minst sterke tegenstander, waardoor er weinig perspectief leek te zijn voor de rest van zijn invalbeurt. En omdat ook Stefan zijn eerste partij inleverde dreigde het een vervelende avond te worden. Gelukkig gaf Gerard het goede voorbeeld: na winst in zijn eerste partij werd ook in het dubbel met Stefan gemakkelijk gezegevierd.

Overhees 2 kwam op stoom: Stefan won soepel de rest van zijn wedstrijden, Gerard behield de 100% en Frank kreeg nieuwe moed. Na een 0-2 achterstand won hij zijn tweede partij met 3-2 en in zijn derde wedstrijd leverde hij geen enkele game in, waarmee hij een mooie bijdrage leverde aan de 8-2 overwinning.

Team 2 blijft in de race om het kampioenschap, al heeft het een lastiger programma dan Smash en moet het hopen op een misstap van de Woudenbergers.